Laura Sillanpää: RAPU (LE CRABE)

5.10.2019, Helsinki
Nukketeatterisoolo naiskeholle ja ravulle

Rankkasade. Nainen. Rapu. 
Kuka selviää? Millä keinoin?

Rapu on nukketeatterisoolo, joka yhdistää nukkeja, tarinankerrontaa sekä fyysistä näyttelijäntyötä. Esitys kertoo naisen ja ravun katastrofaalisesta kohtaamisesta rankkasateen aikana. Se kertoo paitsi sairauden myös outouden pesiytymisestä omaan kehoon. Rapu on surrealistinen tragikomedia, jossa esityksen absurdi maailma mahdollistaa vaikean aiheen etäännyttämisen teatterillisin keinoin. Vaikka esityksen teemat ovat suuria, itse esitys on kuitenkin toivoa ja valoa täynnä. Rapu on fyysinen tarina menetyksestä, selviytymisestä ja eteenpäin jatkamisesta rankkasateen jälkeen.

Rapu on Laura Sillanpään suomalais-ranskalaisesta yhteistyöstä vuonna 2017 syntynyt nukketeatterisoolo, jota on esitetty Suomessa ja ulkomailla niin suomeksi, englanniksi kuin ranskaksikin. Kesto: n. 40 min. Suositusikäraja: yli 12-vuotiaille/aikuisille

TULEVAT ESITYKSET:

La 5.10. klo 19:00, Nukketeatteri Sampo
Liput: http://nukketeatterisampo.fi/ohjelmisto/

Esitystä ovat tukeneet Aura of Puppets, l’Ateuchus ja Maison Gaston Baty, Koneen säätiö, Jenny ja Antti Wihurin säätiö, Taiteen edistämiskeskus, La Nef Manufacture d’Utopies ja Turun Teatterikerho.

Ranskan ensi-ilta Charlevillen kansainvälisillä nukketeatterifestivaaleilla 17.9.2017
Suomen ensi-ilta Turussa, TEHDAS-teatterissa 29.9.2017
Englanninkielisen version ensi-ilta Nukketeatterijuhla TIP-Festeillä, Turussa 16.11.2017

TYÖRYHMÄ
Esitys, konsepti, käsikirjoitus: Laura Sillanpää
Ohjaus: Yngvild Aspeli
Nukenrakennus: Polina Borisova
Nuketusohjaus: Pierre Tual
Musiikin sävellys: Roosa Halme