Kuuma Ankanpoikanen ja TEHDAS Teatteri: PRINSESSA PIKKIRIIKKI

4.3.-9.5.2021 Turku I

Tunnetkos sinä Prinsessa Pikkiriikin? Jaa et vai? No se on kyllä harmi, sillä hän on mitä ihanin, tuhmin ja kiltein tyttö, joka maailmassa asustaa.

Prinsessa Pikkiriikki – kaikkien tuhmuroijien sankari on nukketeatterinäytelmä päiväkoti- ja alakouluikäisille, se on noin 5 – 10-vuotiaille tehosuunnattu ja koko perheen nautittavaksi tarkoitettu. Esitys kertoo arkea ja mielikuvitusta sekoittelevia tarinoita hurmaavan päähenkilönsä Pikkiriikin tärkeistä hetkistä, joissa kyseenalaistetaan aikuisten (typeriä) sääntöjä ja käydään läpi pieniä suuria juttuja kotoakarkailusta ja ystävän löytymisestä koirankakkataikavääkylöihin.

Prinsessa Pikkiriikki taikoo aikuiset Himpskattiin, närkästyy äidin mahaan muuttaneesta rasittavasta Urposta ja rakentaa maailman hienoimman oman kodin – kuten vain itsemääräämisoikeuttaan harjoitteleva pikkiriikkinen prinsessa osaa. Siis tavallisen lapsen tavallinen päivä, joka lapsen mielikuvituksen ja ajattelun vapauden kautta on maaginen ja täynnä mahdollisuuksia!

Esitys pohjautuu Hannele Lampelan ja Ninka Reittun riemukkaaseen lastenkirjasarjaan, joka nähdään nyt ensimmästä kertaa nukeille sovitettuna. Esityksen ensi-ilta nähdään 4.3. TEHDAS Teatterin Vintillä. Värikkäät pöytänuket ja mielikuvitusta kutkuttelevan ilkikurinen kerronta tuovat lapsen maailman lähelle katsojaa ja tarinan episodimainen rakenne pitää pienimmätkin katsojat helposti mukanaan. Prinsessa Pikkiriikki tarjoaa sekä lapsi- että aikuisyleisölle samaistuttavan, hersyvän ja itsepintaisen, kunnianhimoisen nukketeatterielämyksen.

Esitys vierailee kansainvälisellä lasten ja nuorten esittävän taiteen Bravo!-festivaalilla 7.3., jossa se live-striimataan  klo 18:00 ja esitys sen jälkeen katsottavissa tallenteena 14.3. asti.

Perustuu Hannele Lampelan ja Ninka Reittun lastenkirjasarjaan Prinsessa Pikkiriikki.

TYÖRYHMÄ

Visuaalinen suunnittelu ja toteutus (nuket, lavastus, tarpeisto, puvut):  Pia Kalenius
Dramatisointi: Merja Pöyhönen
Ohjaus: Timo Väntsi
Musiikki ja äänisuunnittelu: Valtteri Lipasti
Valosuunnittelu: Antton Kainulainen
Esiintyjät: Pia Kalenius ja Merja Pöyhönen

Tuotanto: Nukketeatteri Kuuma Ankanpoikanen ja TEHDAS Teatteri
Esitysoikeus: Agency North

ESITYKSET

to 4.3. klo 18 Ensi-ilta
pe 5.3. klo 18 peruttu kokoontumisrajoitusten kiristymisen johdosta
la 6.3. klo 10 ja 15 peruttu
la 13.3. klo 15 peruttu
su 14.3. klo 10 ja 15 peruttu
pe 19.3. klo 18 peruttu
la 20.3. klo 10 ja 15 peruttu
su 21.3. klo 15 peruttu
pe 7.5. klo 18
la 8.5. klo 10 ja 15
su 9.5. klo 10 ja 15
TEHDAS Teatteri, Itäinen Rantakatu 64, Turku

Ikäsuositus: 5+
Kieli: suomi
Kesto: 55 minuuttia

Liput 15€ / 40€ (4hlö) Tiketistä tai TEHDAS Teatterista

Share on facebook
Share on twitter
Share on email