Timo Väntsi ja Antti-Juhani Manninen Rakkaudella Agatha -esityksessä

TEHDAS Teatteri: RAKKAUDELLA, AGATHA

9.-19.12.2020 Turku | 

Nukketeatterillisen vinksahtanut suljetun tilan murhamysteeri tekee paluun! Rakkaudella, Agatha kumartaa kunnioittavasti kohti Agatha Christien kenties kuuluisinta salapoliisiromaania “Eikä yksikään pelastunut”, joka tällä kertaa nähdään kymmenen pienen jyrsijän tulkitsemana. 

Nukkeinailmiintyvien jyrsijöiden sekä kissan nimeltä Gustafsson lisäksi murhiin sekaantuvat heidän isäntänsä: kaksi vuosikausiksi asuntoonsa ummehtunutta peräkammarin sherlokkia, jotka postimyyntimurhamysteeriä ratkaistessaan ajautuvat myös omien suljettujen oviensa äärelle.

Rakkaudella, Agatha yhdistelee omalla oudolla logiikallaan nykynukketeatterin sekä draaman keinoja. Se on pintapuoleltaan viihdyttävä, mutta sen sisuksissa piilee tarkkasilmäiselle katsojalle muutamia ihan oikeita kysymyksiä elämästä, kuolemasta ja moraalisista ongelmista.

Kuuma ankanpoikanen tekee nerokasta nukketeatteria Agatha Christien murhamysteeristä.… Väntsi ja Manninen ovat yhtä vaikuttavia itsenään kuin nukkemestareina. He pelaavat yhteen koko kropallaan ja samalla antavat sielun ja persoonan karvapörhelönukeille, jotka muuttuvat kuin heidän kehojensa etiäisiksi. Kaksikko vetää kahdessa tunnissa murhamysteerin hamsterinukeilla niin huikaisevasti, että sahanpuru vain pöllyää.” – Markus Määttänen, Aamulehti 12.5.2016

TYÖRYHMÄ
Käsikirjoitus, ohjaus ja äänisuunnittelu: Merja Pöyhönen
Esittäjät: Antti-Juhani Manninen ja Timo Väntsi
Nukenrakennus: Hilla Väyrynen, Hanne Lamm ja Merja Pöyhönen
Sisustus ja vaatetus:  Antti-Juhani Manninen, Merja Pöyhönen, Timo Väntsi, Heini Maaranen, Maija Westerholm, Päivi Hautala, Joonas Kankare (AMK), Helka Ermala sekä ihanat apukädet ja lahjoittajat
Inspirointi: Agatha Christie

ESITYKSET

9.-19.12.2020
TEHDAS Teatterissa
Itäinen Rantakatu 64, Turku
Ikäsuositus: 12+
Kielet: suomi
Kesto: 2 h (sis. väliajan)

Liput 25€ / 22€ / 15€ Tiketistä

Share on facebook
Share on twitter
Share on email