Tuntematon Leijona | Oh My Puppets! – nykynukketeatterin minifestivaali verkossa

Osana Oh My Puppets! -festivaalin ohjelmistoa
Torstaina 15.4.2021 klo 19:00 alkaen
Tallenne ostettavissa ja katsottavissa TikettiStreamissa 30.4.2021 asti

Maamme tärkein kissaeläin nostetaan pöydälle. Sadan vuoden uskollisen palvelun jälkeen Suomen leijona pitää paussin vaakunassa poseeraamisesta, avaa suunsa ja puhuu vihdoin!

Tuntematon leijona on duetto nukketeatteritaiteilijalle ja Suomen leijona -nukelle. Se on suorapuheinen nukketeatterillinen stand up -esitys, joka pui suomalaisuutta, maahanmuuttoa ja kulttuuripolitiikkaa, ja joka asettaa ennakkoluulot seinää vasten. Nauru on niitä vastaan paras ase.

Suomen leijona elää jatkuvassa ristiriidassa: Hän on villieläin, mutta myös keskeinen kulttuurihahmo. Hän on tottunut laajaan reviiriin, mutta joutuu nykyään tyytymään sellimäiseen vaakunaan. Sitä paitsi hän kaipaa jatkuvasti takaisin kotiin lämpimään – kotimaassaan hän olisi vain pieni leijona valtavalla, leijonien täyttämällä savannilla. Suomessa hän on sentään SE Suomen leijona, yksi ja ainoa. Miten tämän ristiriitaisen identiteetin kanssa tulisi elää?

Tuntematon leijona on hilpeä kannanotto erilaisen, alkuperäisen, Suomen leijonan puolesta. Sillä vaikka asiaa yrittäisi vääntää kuinka paljon, siitä faktasta ei pääse eroon, että Suomen leijona on maahanmuuttaja.

Työryhmä
Käsikirjoitus, ohjaus, nukenrakennus ja esiintyminen: Ishmael Falke
Ohjaajan assistentti: Aati Saarva
Äänisuunnittelu: Niklas Nybom
Valosuunnittelu: Jarkko Forsman
Nukenrakennus: Hanne Lammi
Dramaturginen konsultaatio: Ville Kurki
Graafinen suunnittelu: Jussi Virkkumaa
Tuotanto: Grus Grus Teatteri
Kuvaus: Jussi Virkkumaa
Äänitys: Heikki Järvi

Ikäraja: K-15
Esityksen kesto n. 1h.