Huoneiden kirja, turkulainen suurtuotanto

Turkulainen suurtuotanto: HUONEIDEN KIRJA

Elokuussa 2021 satapäinen taiteilijajoukko muuttaa Huoneiden kirja -suurteoksellaan labyrinttimaisen autiotalon ennenkokemattomaksi elämykseksi. Immersiiviseen eli upottavaan, monitaiteiseen ja -aistiseen esitykseen astutaan sisään. 

Huoneiden kirja on Aura of Puppetsin, TEHDAS Teatteri ja Aurinkobaletin yhteistuotanto.

”Tyttö kävelee tuulenpuhkomaan taloon, löytää vanhan taulukon, se ei ole kirjoitusta, vaan merkkejä. Hän ei tiedä, miten edetä talossa joka on suuri, sen lattiat risaiset, huokaavat hänen hengityksensä tahtiin. Siksi hän heittää hopeista kolikkoa, ja saadakseen yhden merkin hän heittää kolikkoa kuusi kertaa.”

Huoneiden kirja pohjaa Saila Susiluodon samannimiseen runoteokseen. Tuulenpuhkoma talo pitää sisällään 64 huonetta – yhtä monta kuin merkkejä taulukossa. Talo rakentuu installaatioista ja esityksistä, jotka vaihtelevat mittakaavaltaan joukkokohtauksista ja tilaa halkovista animoiduista nukeista intiimeihin kohtaamisiin.

Kuten kirjan tyttö, kysyy katsoja Huoneiden kirjalta omaan elämään kytkeytyvän kysymyksen ja kolikkoa heittämällä määrää itselleen reitin.

Jokainen huone on oma maailmansa, jotka kulkijan liike nivoo yhteen. Teos kutsuu katsojaa paitsi seuraamaan reittiä myös poikkeamaan siltä! Samaan taloon ei kukaan astu kahdesti. Edessä on löytöretki ja seikkailu.

”Eikö se joka on saanut suoran vastauksen tahdokin salaisuutta joka kestää läpi elämän?”

TYÖRYHMÄ
Taiteellinen johtaja: Alma Rajala
Ydintyöryhmä teoksen suunnittelussa ja koordinoinnissa:
Johanna Latvala, Laura Naukkarinen, Venla Luoma, Maiju Tainio, Lee Lahikainen, Jarkko Forsman, Riikka Mäntymaa, Jesper Dolgov, Sini-Maria Tomperi ja Pia Puustelli

Tekijöinä laaja kattaus turkulaisia taiteilijoita!

Mukana myös mm.
Turun Taiteilijaseura ja Läntinen tanssin aluekeskus

Esitykset:

Elokuussa 2021. Esityspaikka ja -päivät julkistetaan myöhemmin.
Tämä ainukertainen teos on koettavissa vain lyhyen esityskauden ajan!
Lisätietoja TEHDAS Teatterin sivuilta.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email