You are currently viewing Elina Lajunen

Elina Lajunen

Ohjaaja, käsikirjoittaja, esiintyjä, hattutaiteilija

Elina Lajunen on valmistunut Turun Taideakatemian nukketeatterilinjalta 2004 ja Pariisista Ecole Internationale de Théatre Jacques Lecoq -koulusta 2008. Lajunen on erikoistunut monitaiteellisten ja etenkin nukketeatteria ja musiikkia yhdistävien esitysten ohjaamiseen. Hän tykkää ennakkoluulottomista yhdistelmistä ja haastavista tehtävistä. Ohjauksissaan hän yhdistää mielellään nukketeatteria, elävää musiikkia, tanssia, liikettä ja teatteria. Hänen erityisosaamistaan on myös kirjoittaminen. Lajunen on kirjoittanut käsikirjoituksia esityksiin, visuaalisiin konsertteihin ja musiikkivideoihin. Lajusen erityisosaamista ovat myös hatut, etenkin kravateista valmistetut päähineet.

Lajusella on valmius monipuolisiin työtehtäviin nukketeatterin kentällä. Erityisesti häntä kiinnostaa kirjoittaminen, salaisesti myös esiintyminen. Erilaiset ohjaus-, mentorointi-, edustus- ja emännöimistilaisuudet sekä mahdollisuudet keskustella ja luennoida kiinnostavat häntä myös. Hänellä on myös kiinnostusta tutkimukseen, etenkin nukketeatterin ja musiikin saralla.

Lajunen on tutkija ja tarkkailija. Hän haluaa oppia uutta, haastaa itseään ja kasvaa niin ihmisenä kuin taiteilijanakin. Erityisesti häntä kiinnostaa totuus ja rauha, ihan kaikessa. Ihminen kokonaisuudessaan ja erityisesti ihmisen mieli ja sydän ovat hänelle jatkuva ja kiinnostava tutkimuskohde. Työryhmän hyvinvointi ja hyvän johtajuuden tutkiminen ja oppiminen kiinnostavat Lajusta. Lajunen tykkää myös tanssia, erityisesti argentiinalaista tangoa.

http://www.elinalajunen.com/