Balticum – Kalajuttu

Esitys tuo meren luoksesi 

Eräänä tihkusateisena iltana isäni lähti yksin veneellä kalastamaan. Palatessaan hän kertoi että koukkuun oli tarttunut valtava hauki. Sen suunnattomat leuat olivat avautuneet pinnalla, mutta se pääsi kuitenkin karkuun. Yhä tulee päiviä joina isäni ottaa veneen ja lähtee etsimään ihmeellistä haukea.

Tytti Marttila

Balticum – Kalajuttu on nukketeatteritaiteilija Tytti Marttilan ja saippuakupla-assitentin toteuttama kokonaisuus, jonka voi katsoa ikkunan takaa, etäältä ulkona tai parvekkeelta. Esitys yhdistää nukketeatteria, tanssia ja jättisaippuakuplia kepeäksi kokonaisuudeksi – poikkeusolojen typistämään arkeen sopivaksi pieneksi ihmeeksi.

Suomessa on 63 metriä rantaviivaa asukasta kohden. Vesi on jokaiselle suomalaiselle tuttu maisema; lapsille kiehtova, vanhemmille rauhoittava. Tytti Marttila on tyäskennellyt kahdeksan vuotta Bengtskärin majakalla ja suorastaan pursuaa rantatarinoita. Esitykseen liittyen toimitetaan rantamuistoja myös käsinkirjoitettuina kirjeinä.

Esitysta tukevat Suomen Kulttuurirahasto, Taike ja Tampereen kaupunki.

kesto n. 20 min.
ikäsuositus: kaiken ikäisille
kieli: suomi

Esityksen aikana on mahdollista liikkua useiden ikkunoiden edessä, ja samalla käynnillä esiintyä eri pihoissa.

Esitys sopii monenlaiseen säähän. Voimakas tuuli, kova sade ja yli kymmenen asteen pakkanen vaikeuttavat esiintymistä ja jättikuplien leijailua. Ulkona yleisölle suositellaan säänmukaista varustautumista.

Lisätiedot ja kyselyt suoraan taiteilijalta tyttimarttila627@gmail.com tai nukketeatteriagentilta: sanna@auraofpuppets.com