Kuuma Ankanpoikanen: HIKOILEVA MAAPALLO

Nukketeatteri Kuuma Ankanpoikasen Hikoileva maapallo -jöröjukkamaisia tarinoita ympäristöstämmeon sarjakuvamainen, kaikkina vuodenaikoina ulkona luonnossa toteutettava nukketeatteriesitys.

Esityksen keskiössä touhottavat riimitellen kommunikoivat jörötutkijat. Pia Kaleniuksen ja Merja Pöyhösen heittäytyvä läsnäolo ja taidokas nukettaminen nostavat pöheiköstä päivänvaloon oikeita, isoja kysymyksiä tavalla, jota kuitenkaan ei voi seurata nauramatta ääneen. Tutkijat kohtaavat riemastuttavan joukon otuksia ja ilmiöitä, joihin maapallon hikoilu, ehkä-kenties-jollakin tavalla-mahdollisesti, saattaa liittyä. Esityksen tavoitteena on herättää kysymyksiä ja ajatuksia esityksen teemoista yhdessä pohdittavaksi esityksen jälkeen. Hikoileva maapallon on lastenteatteriesitys, joka toimii täysin mutkattomasti sekä kolme- että kuusikymmentäkolmevuotiaille.

”Hikoilevassa maapallossa on samaa suorasukaisuutta kuin 1970 -luvun valistuksessa, mutta tosikkomaisuuden sijaan nykyteatterintekijät uskovat huumorin voimaan. Katsojien syyllisyydentuntoa kyllä kutitellaan, mutta olennaisempaa on erilaisten arkipäiväisten ilmiöiden ‒ kuten ketsupin, ylenpalttisen kuluttamisen ja pelkoa lietsovien uutisten – kyseenalaistaminen.”
Irmeli Haapanen: Punkisti punkista ja muusta ympäristöstä, Turun Sanomat 2.9.2018

Ohjaus ja käsikirjoitus: Anna-Kaisa Kuisma
Esityksen visuaalisesta ilmeestä ja nukkien rakentaminen: Iisa Tähtinen
Äänimaailma: Laura Eriksson
Lavalla nähdään nukketeatterikonkarit Pia Kalenius & Merja Pöyhönen
Esityksen sisällön ideointiapuna on ollut ympäristökouluttaja Susanna Auvinen.
Kuvat: Anna-Kaisa Kuisma

Esitys on tilattavissa päiväkotien, hiekkalaatikoiden, tapahtumien ja puistojen lähiluontoon ympäri Suomen!

Tiedustelut: sanna@auraofpuppets.com