Kuuma Ankanpoikanen: ISO HAHA SUSI

Iso haha susi on nukketeatteriesitys susista, hillosta ja pelon kohtaamisesta. Esitys tutkii monialaisesti susia ja tuntemattoman pelkoa.

Iso haha susi haluaa omalta osaltaan olla herättämässä keskustelua suhteestamme luontoon ja omaan eläimellisyyteemme. Esitys katsoo lempeän lämpimin silmin ihmisen yritystä kommunikoida niin toisen ihmisen kuin toisen lajin edustajan kanssa, ja haluaa tarjota lapsille välineitä peloista puhumiseen ja niiden kohtaamiseen.

Riemastuttavat esiintyjät Sirpa Järvenpää ja Riina Tikkanen luovat näyttämölle satumaisen maailman, johon eksyvät kuin metsään. Matka vie heidät huvittavasta ongelmatilanteesta toiseen ja läpi kaikenlaisten pesien ja muiden pikku luontoplänttien, possujen röhkinän ja suden turkin. Se, mikä on aivan pientä, näyttäytyy joskus mielikuvituksen tai kameran linssien läpi valtavan suurena. Näyttämölle muodostuu kahden esiintyjän kokoinen turvallinen ja intiimi maailma, jossa kohdata omia pelkojaan, kaiken läpäisevän koomisen tason kautta, yhdessä.

Ohjaus ja käsikirjoitus Antti-Juhani Manninen
Esiintyjät Sirpa Järvenpää ja Riina Tikkanen
Nuket ja visuaalinen toteutus Heini Maaranen
Videotekniikka Markus Alanen
Valot Katri Kinnunen
Musiikki Hilla Väyrynen
Remiksaukset Henna Haahti, Jukka Herva ja Mikko Tirri
Tuotanto Kanneltalo ja nukketeatteri Kuuma Ankanpoikanen.

Esityksen valmistaa (vierailevine tähtineen) mm. Helsingin Juhlaviikoilla vieraillut ja lukuisia palkintoja voittanut työryhmä Kuuma Ankanpoikanen. Ryhmä on mellastanut nukketeatteritaiteen kentillä ja rajamailla vuodesta 2008 alkaen. Työryhmäläiset ovat nukketeatterin täysverisiä ammattilaisia, ja ovat olleet vahvasti mukana vaikuttamassa koko taiteenalan uuteen aaltoon. Kuuma Ankanpoikanen on yksi maamme tämän hetken aktiivisimmista, kunnianhimoisimmista ja tinkimättömimmistä nukketeatterin tekijöistä.

Esityksen valmistamista ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus, Suomen UNIMA ry, Tehdasteatteri ry ja Aura of Puppets.

Ikäryhmät: 6+
Kielet: suomi
Kesto: n. 1 h