Fillariteatteri: MAKKARAPIRUETTI

Fillariteatteri on teatteri, joka kulkee keveästi ja ekologisesti. Esitys, joka pääsee lähes kaikkialle ja jonka nähdessään vaikka vain kadulla polkevan ohi, saa ihmiset hymyilemään. Fillariteatterin ensimmäinen esitys on Reetta Niemelän kirjaan pohjautuva Makkarapiruetti.

Makkarapiruetissa yhdistyvät viehättävällä tavalla suomalainen ja venäläinen kulttuuri. Makkarapiruetti on Mila Nirhamon sooloesitys, joka yhdistelee nukketeatteria, sanataidetta ja klovneriaa. Se tavoittaa sekä lasten että aikuisten mieliä ja tunteita.

Esitys on leikillinen ja tulee lähelle. Tärkeää on vuorovaikutus ja kohtaaminen, tarinan ja ilon jakaminen. Jos pysähtyy katsomaan ja kuuntelemaan, voi yllättyä. Pärrä polkee luokse ja ottaa mukaan pieniin tunnelmallisiin tarinoihin joissa seikkailevat mummot, linnut ja metsän olennot. Tarinat ja niistä valmistuva esitys on kuin lapsi ja leikki itse. Yllättävä, absurdi ja rakastettavan arvoituksellinen.

” Linnuilla on siniset silmät. Niiden sulat ovat kyniä varten. Linnut voivat antaa yhden sulan kerrallaan jos pyytää kauniisti. Joskus ne tipauttavat untuvan. ”

Ohjaus ja dramatisointi Mila Nirhamo
Nuket ja visualisointi Iida Vanttaja ja Mila Nirhamo
Musiikki Tuuli Kyttälä
Alkuperäisteos Reetta Niemelä

Makkarapiruetin ensi-ilta oli Helsingissä Kanneltalossa 15.9.2017.
Makkarapiruetti oli vuoden 2017 ITU-lastenesitys.
Esityksestä on olemassa myös venäjänkielinen versio.

Ikäryhmät: 3+
Kielet: suomi / venäjä
Kesto: 35 min