You are currently viewing Puppets 4.0

Puppets 4.0

Seinätön museo nukketeatterille

Saksan Nukketeatteritaiteen foorumin interaktiivinen näyttely tuo nukketeatterin maailmoja kosketusetäisyydelle virtuaalitodellisuuden keinoin. VR-lasien kanssa museokävijät voivat vierailla viidessä eri huoneessa, joihin on koottu esineitä ja tietoa Fritz Wortelmannin mittavasta nukketeatterikokoelmasta, jossa on nukkeja ympäri maailmaa. Saksan Nukketeatteri-instituutin perustajajäsen on myös itse läsnä näyttelyssä animoituna hahmona, joka opastaa vierailijoita indonesialaisesta yöstä aina eurooppalaisen markkinatorin humuun.

”Tämä kuvitteellinen museo ihastuttaa. Meidät temmataan mukaan leikkisälle ja tunnelmalliselle maailmanympärysmatkalle nukketeatterin kautta.” – Double. Magazin für Puppen-, Figuren- und Objekttheater.

Puppets 4.0 -näyttelyä varten German Forum for Puppetry Arts tekee yhteistyötä DIGIFACTURA-yrityksen kanssa. DIGIFACTURA on taiteen ja kulttuuriomaisuuden 3D-digitalisointiin erikoistunut startup-yritys, joka on suunnitellut virtuaalitodellisuusmaailman yksinomaan näyttelyä varten.

Esitykset

perjantaina 8.11.2024 klo 14:00-18:00 ja 19:00-22:00 
lauantaina 9.11.2024 klo 14:00-18:00 ja 19:00-22:00 

Studio, Manilla, Itäinen Rantakatu, 20810 Turku

Pop-In -virtuaalimuseoon otetaan kaksi vierailijaa kerrallaan, keskimääräinen vierailun kesto on n. 30-45 min. Ei ennakkoilmoittautumista.

Ikäsuositus: 12 +
Alle 16-vuotiaat vain aikuisen seurassa.

German Puppetry Forum
Saksan nukketeatterifoorumi (dfp) edistää valtakunnallisesti kaikkia nukke-, hahmo- ja esineteatteritaiteeseen liittyviä näkökohtia. Sen perustivat vuonna 1992 Bochumin kaupunki ja monet nukketeatteritaiteelle omistautuneet yhdistykset ja oppilaitokset eri puolilta Saksaa.
DFP järjestää FIDENA – Figurentheater der Nationen -festivaalia sekä symposiumeja.