You are currently viewing Fernando Mota: Sursum Corda | Through everything

Fernando Mota: Sursum Corda | Through everything

Sursum Corda on monialainen esitys, joka perustuu Fernando Motan tutkimusmatkaan luonnonelementtien ekspressiivisten ja symbolisten mahdollisuuksien ympärillä. Aiemmin hän on työstänyt tematiikkaa projekteissa, kuten 7 Poems for a New World, Secret Passage ja Concerto for a Tree. 

Esitys tarkastelee luomiskierteen radikalisointia, ja taide nähdään yhteiskunnan muuttamisen välineenä. Se käyttää kuuntelua, hiljaisuutta sekä yhtäkkisiä muutoksia impulsseina, joilla kyseenalaistetaan arkielämän rytmi. Luonnonelementit toimivat raaka-aineena objekteille, jotka käyvät lavalla vuoropuhelua ihmisen eri ulottuvuuksien – hengen, sielun ja ruumiin – kanssa.

”Elävän ja elottoman välillä ei ole mitään vastakkainasettelua. Jokainen elävä olento ei ole vain jatkuvassa yhteydessä elottomaan, vaan se on sen jatke, sen muodonmuutos, sen äärimmäisin ilmaus. Elämä on aina elottoman jälleensyntyminen, mineraalien kollasi, planeetan kerrannaisen aineen karnevaali.”
Emanuele Coccia, Metamorphoses

(*) Sursum Corda (latina): ”Sydämet korkealle”, ”Nostakaa sydämet ylös” on eukaristisen rukouksen esipuheen eli anaforan avausdialogi kristillisen kirkon liturgioissa. Se on kirjattu kristillisen kirkon varhaisimpiin liturgioihin, ja se esiintyy kaikissa muinaisissa riiteissä.

Esitys sai ensi-iltansa Fimfa-festivaaleilla Lissabonissa toukokuussa 2024.

TYÖRYHMÄ

Taiteellinen konsept, ohjaus ja esiintyminen: Fernando Mota
Äänisuunnittelu: José Grossinho
Valosuunnittelu: Catarina Côdea
Video: Mário Melo Costa
Ääni instrumenteissa: Teresa Melo Campos
Tuottaja: Violeta Mandillo
Kuvat: Jade Mandillo
Residenssiyhteistyö: Musibéria

Tuotantoyhteistyö: A Caravana, Artemrede, Câmara Municipal do Seixal, Cendrev (Évora), Centro de Arte de Ovar, Centro de Artes Águeda, Cineteatro Alba (Albergaria-a-Velha), FIMFA, Teatro Aveirense, Teatro das Figuras (Faro), José Lúcio da Silva Theater (Leiria).

Esitykset

Lauantai 9.11.2024 klo 20:00 
Sunnuntai 10.11. klo 14:00 
Vanha Viinatehdas, Manilla, Itäinen Rantakatu 64 Turku

Kesto: 60 min
Kieli: sanaton
Ikäsuositus: 7+

Esitys nähdään TIP-Festeillä osana IMPULSE! – New Focus on Puppetry and Visual Theatre -projektin yhteistyötä. Hanketta on osarahoittanut Euroopan Unionin Luova-Eurooppa-ohjelma.