You are currently viewing Iwaoka – Lehtovaara – Malkki & Aurinkobaletti: DYSMORPHIC

Iwaoka – Lehtovaara – Malkki & Aurinkobaletti: DYSMORPHIC


Kolme kehoa
. Vaahtomuovia. Mikrofoni. Aurinkobaletin ja Aura of Puppetsin Dysmorphic on tumma ja toivorikas esitys kehonkuvan häiriöistä. Se vyöryttää näyttämölle absurdin mielikuvituksellisia, mutta raadollisen todellisia näkymiä vääristyneistä mielenmaisemista. Miltä tuntuu elää oman kuvitellun hirviömäisyyden varjossa? Voiko sitä oppia rakastamaan? Tai saako sen jotenkin hengiltä.

Esityksen lähtökohtana on dysmorfinen ruumiinkuvan häiriö, jossa ihminen näkee jonkin osan kehostaan epämuotoisena, vastenmielisenä tai jopa hirviömäisenä. Esitys rakentuu nukketeatterista, tanssista ja elävästä musiikista. Vaahtomuovista muotoutuvat nuket sulautuvat osaksi esiintyjien vartaloita muokaten niiden ääriviivat uudelleen. Elävä sävelletty musiikki syntyy ihmiskehoista, laulu- ja äänenkäyttötekniikoista sekä kehollisista rytmeistä.

Dysmorphic tuo näkyville kehonkuvan häiriöistä kärsivien kamppailun, jotta sen tuottama häpeä vähenisi ja tietoisuus siitä kasvaisi. Kaunis on maailma, jossa vääristyneet katseet kirkastuvat ja kehopositiivisuus kukoistaa. Sen myötä myös erilaisuutta on helpompi arvostaa. Kaiken yllä syliinsä sulkeva, pimeyden valaiseva suunnattoman suuri sydän.

TYÖRYHMÄ
Käsikirjoitus ja konsepti: Erika Malkki
Ohjaus: Maija Westerholm ja työryhmä
Koreografi: Tashi Iwaoka
Äänisuunnittelu, sävellys ja musiikin harjoituttaminen: Aino Lehtovaara Esiintyjät: Tashi Iwaoka, Aino Lehtovaara ja Erika Malkki
Pukusuunnittelu: Amita Kilumanga
Nukenrakennus: Erika Malkki
Valosuunnittelu: Magnús Sigurðarson
Tuotanto: työryhmä, Aurinkobaletti ja Aura of Puppets

Ensi-ilta: 8.9.
Esitykset 9.9.-1.10.2022

ESITYKSET TIP-Festeillä:
Ke 2.11. klo 20.15
To 3.11. klo 20.15
Aurinkobaletti, Manilla, Turku

Kesto: noin 60 min
Ikäsuositus: 14 +
Kieli: sanaton
Liput 25 € / 23 € / 15€ Aurinkobaletin lippukaupasta.