You are currently viewing Kuuma Ankanpoikanen: FUNNY
Kuva: Jussi Virkkumaa

Kuuma Ankanpoikanen: FUNNY

The Best Puppet Show Ever Made

Aikuisille suunnattu esitys poksauttaa lavan täyteen muotoaan muuttavia ilmapalloja sekä unelmia tähteydestä. Visuaalisesti tursuileva teos tähtää suoraan katsojien suupieliin, sydämiin ja maailmanmaineeseen. 

Kahden enemmän tai vähemmän näkyvän nukketeatteritaiteilijan,  kasan ilmapalloja ja muutaman nukkehahmon voimin kuljetaan täyttä vauhtia kohti unelmien esitystä. Haaveita tähteydestä, ihmeellisesti leijuvia ilmapalloja, paikkaansa etsivä viihdyttäjä, pupupukuinen lapsi, televisio, Maijal’ oli karitsa, popcornia, hattaraa. Mutta kun päivä vaihtuu yöksi ja sälekaihtimet sulkeutuvat, tyynystä löytyy ase ja peiton alta ryömivät esiin lampaat, jotka melkein pilaavat kaiken.

Sanaton, humoristinen ja muodoltaan kepeä nukketeatteriesitys yrittää piilottaa pelot pumpuliin ja samalla pohtii parrasvalojen vaateita. Pärjääkö, jos mieli on kevyt kuin heliumpallo? Syödäänkö salaisimmat hattarat aina elävältä? 

FUNNY on hauska. FUNNY on koskettava. FUNNY on maailman paras nukketeatteriesitys. 

Kuva: Jussi Virkkumaa

TYÖRYHMÄ
Konsepti, käsikirjoitus, lavalla: Merja Pöyhönen & Riina Tikkanen
Ohjaus: Pia Kalenius
Nuket ja lavastus: Jenni Rutanen
Sävellys: Antti-Juhani Manninen
Valot: Essi Santala
Teknikko: Antton Kainulainen
Nukketeatteriharjoittelija: Eve Mäkitalo
Tuotanto: Kuuma Ankanpoikanen ja Markus Alanen

Tukijat: Aura of Puppets, Taiteen edistämiskeskus, Suomen Kulttuurirahasto, Samuel Huberin taidesäätiö, TOP-säätiö, Turun Teatterisäätiö, Nukketeatteri Sampo

ESITYKSET
La 5.11 klo 20.15
Manilla-teatteri, Aurinkobaletti. Itäinen Rantakatu 64, Turku

Kesto 1h (ei väliaikaa)
Ikäsuositus: 15 +
Kieli: sanaton, englanti
Liput Aura of Puppetsin Holvi -verkkokaupasta

Vuoden 2021 kansainvälisillä Sampo-festivaaleilla ensi-iltansa saanut, anarkisista esityksistään tunnetun nukketeatterimaailman pioneerin,Kuuman Ankanpoikasen esitys vierailee Manilla-teatterissa ja huipentaa TIP-Festin lauantai-illan.

Unettomien öiden lampaidenlaskemisen ja tyhjiksi poksahtavien unelmien keskellä Merja Pöyhösen ja Riina Tikkasen sanaton työ on soljuvaa, tarkkaa, ja he ovat nukettamisen lisäksi fyysisessä ilmaisussaan erittäin hyviä.

— Kaikissa Kuuman Ankanpoikasen teoksissa kokonaisvaltainen visuaalisuus on ollut itsestäänselvyys, mutta nyt huomaan jotain vieläkin pidemmälle menevää kykyä käyttää valoa, ääntä ja musiikkia luontevasti materiaaleina.

Maria Säkö, Helsingin Sanomat, 27.8.2021

Funny on runsas, räikeä ja rohkea teos, joka naurattaa ja tökkii sopivasti niin aivonystyröitä kuin sydänalaakin. — Se on myös eräänlainen omakuva taiteilijaryhmästä, jonka jäsenet ovat nukketeatterin kirkkainta kärkeä, ja samalla anarkistisia oman polkunsa kulkijoita

Frida Maria Pessi, Turun Sanomat, 29.9.2021