Sillanpää, Laura

Nukketeatteritaiteilija

Laura Sillanpää nukketeatteritaiteilija, FM (yleinen kirjallisuustiede ja luova kirjoittaminen mm.), sairaalaklovni ja kirjoittaja. Sillanpää on opiskellut nukketeatteria Ranskassa, jossa hän on myös tehnyt töitä niin nukenrakentajana kuin näyttelijänä ja nukettajanakin eri ryhmien ja taiteilijoiden kanssa, kuten Edouard Baerin, Le Théatre de Jarnisyn, Strasbourgissa Tohu Bohu Théâtre’n, Pariisissa Eric de Sarrian ja Normandiassa Le Théâtre de l’Illusian kanssa. Hän on myös kirjoittanut nukketeatterille.

Nukettajana ja näyttelijänä hän on nauttinut erityisesti työstä yhtenä Yngvild Aspelin Cie Plexus Polaire -teatteriryhmän jäsenenä. Turussa hän tekee työtä myös Sairaalaklovnit ry:n sairaalaklovnina. Sillanpäällä on vuonna 2017 valmistunut Rapu-sooloesitys, jota hän on esittänyt suomeksi, ranskaksi ja englanniksi. Hän on myös pitänyt luovan kirjoittamiseen ja monitaiteeseen keskittyneitä työpajoja maahanmuuttajille ja turvapaikanhakijoille.

Erityisosaaminen
Fyysinen teatteri, klovneria, pöytänuket, dramaturgia, liike, tanssi, kirjoittaminen, nukenrakennus, jooga, luova leikki. Sillanpää on valmis kaikkeen, sillä hän on monipuolinen, mitään pelkäämätön nainen, joka osaa nukettaa, näytellä, kirjoittaa ja rakentaa. Hänellä on tarjottavanaan iso sydän, lämpimät kädet, paitsi venyvä keho myös notkea mieli sekä kaiken kattava huumorintaju.

Kiinnostukset
Sillanpäätä kiinnostavat ihmisenä ja naisena maailmassa oleminen, kehollisuus, ihmisten väliset suhteet, monikulttuurisuus, suvaitsevaisuus, henkinen ja fyysinen hyvinvointi, kirjoitetut ja lausutut sanat, yhteisöllisyys, kauneus, alpakat, vompatit, samassa hetkessä itkeminen ja nauraminen, koska suru ja ilo on samoissa lihaksissa.

Ansiot
– Keväällä 2018 nukettajana Tehdaseatterin ja Aurinkobaletin yhteistuotannossa, Merja Pöyhösen ohjauksessa Nooat – sillä hän oli Herralle mieluinen, johon Urmas Poolamets teki koreografian.

– Soolo Rapu suomeksi, ranskaksi ja enganniksi. Ensi-ilta oli syyskuussa 2017 Ranskassa ja Tehdasteatterissa Turussa.

– Pierre Tualille (la Cie le Tas de Sable Ches Panses Vertes) kirjoitettu soolo ”Fastoche” vuonna 2014. Ohjaus oli Tualin ja Yngvild Aspelin.

– Yhtenä draamakirjailijana Mache Tes Mots – les Marionnettes sortent de leur réserve -projektissa vuonna 2014. Järjestäjänä toimi Ches Panses Vertes -teatteriryhmä Amiensista.

– Käsikirjoittajana ja yhtenä näyttelijänä esityksessä ”Wanted Calamity Jane” vuonna 2012–2013. Esityksen ohjaajana oli Sarah Lascar. ”Wanted Calamity Jane” oli le Théâtre Elabore’n tilaama teksti.