Anna Nekrassova: Ennen Peukalo-Liisaa

4.-29.11.2021 Turku I

Aavikkoni on täynnä kuivuneita arokieriöitä, ei yhtäkään kukkaa, ei yhtäkään sadepisaraa.. Pelkoni ryömii kuivuneen maan alta, halaa minua tiukemmin ja kuiskaa: – Entä jos ei tämäkään siemen tuota tulosta?

Ennen Peukalo-Liisaa on arkinen satu aikuisille. Satu ihmisen omasta kamppailusta, pelosta, hedelmättömyydestä, haasteista ja haaveista: laululla, rytmeillä sekä nukke- ja esineteatterilla höystettynä.

Se on Anna Nekrassovan ensimmäinen sooloteos, joka perustuu hetkeen ennen H. C. Andersenin satua ”Peukalo-Liisa”. Hetkeen, jossa pääsemme kurkistamaan tarkemmin sadussa ohimennen mainitun äidin tarinaan.

Ennen Peukalo-Liisaa -nukketeatteriesitys sai ensi-iltansa Turku International Puppetry Festivaalien avajaispäivänä 4.11.2021. Nekrassova toimii esityksen käsikirjoittajana, ohjaajana sekä esiintyjänä. Esityksen työryhmä muodostuu teatterin huippuammattilaisista ja monipuolisista tekijöistä: Esityksen visuaalisuudesta ja nukenrakennuksesta vastaaLaura Hallantie, äänisuunnittelijana ja säveltäjänä toimii Antti-Juhani Manninen, valosuunnittelusta vastaa Irene Lehtonen sekä rytmien suunnitteluapuna Akseli Nivala.

Yleisön ja kriitikot vakuuttaneen esityksen syksyn lisäesitykset nähdään Aura of Puppetsin Puppet Studiolla.

Esitykset:

pe 19.11. klo 20:30
ma 22.11 klo 19.30
ke 24.11 klo 19.30
ma 29.11 klo 19.30
Puppet Studio, Itäinen Rantakatu 64 Turku

Liput 15 / 20 € AofP:n Holvi-kaupasta
Huom! Liput vain ennakkoon, ovelta ei ole lipunmyyntiä.

Kesto: 45 min
Kieli: sanaton
Ikäsuositus: 15+

Kuva: Jesper Dolgov

Vertauskuviensa kautta esitys puhuu yllättävän suoraan siitä, miltä tuntuu olla tahtomattaan lapsettoman naisen mielessä ja ruumiissa. Hallittu kokonaisuus ei kuitenkaan tunnu kahlitulta, vaan teosta värittävät arvaamattomuus ja leikkisyys. Vakavasta aiheesta ei tarvitse puhua kuiskaten, vaan siitä voi tehdä vahvaa taidetta.

Frida Maria Pessi, Turun Sanomat 4.11.2021
Share on facebook
Share on twitter
Share on email