GRUS GRUS TEATTERI: EVANGELIET ENLIGT LASARUS

Vaasa, 11.-12.10.2019I

Uuden testamentin Lasarus oli maailman ensimmäinen zombie ja kenties Jeesuksen suurin PR -temppu. Esityksemme jatkuu siitä, mihin Jeesus lopetti: mitä Lasarukselle tapahtuu sen jälkeen kun hän palaa kuolleista? Millainen on kuolemanjälkeinen elämä, ja oliko koskaan elämää ennen kuolemaa?

Lasarus on esitysprojekti, jossa taide ja tiede kohtaavat henkiinheräämisen myytin ja faktojen äärellä, ja joka kutsuu meitä kaikki katsomaan kuolemaa silmiin, siis peiliin. Kuolema on muutakin kuin vain biologinen tapahtuma.

Kuolemaa pelätään, ihaillaan, suretaan ja sitä yritetään päihittää, useimmiten sille ei heru hyväksyntää. Kukaan elävä ei näytä kuolemaa täysin ymmärtävän.

Grus Grus Teatterin uusin näytelmä sukeltaa suureen tuntemattomaan, matkakompassina ihmisen suhde siihen. Mitä kaikkea antaisit, jotta edesmenneet rakkaasi tulisivat takaisin? Onko sinulla edes Kuva: Jussi Virkkumaa varaa vastaanottaa heitä? Miksi tavoittelemme kaikin keinoin ikuista elämää, kun maapallo hädin tuskin kestää meitä nytkään? Muotoillaan kysymys uudelleen: mitä kaikkea antaisit, jotta edesmenneet pysyisivät kiltisti siellä missä ovat?

Evangeliet enligt Lasarus yhdistää näyttelijäntyötä, nukke- ja esineteatteria, tanssia sekä laajaa tieteellistä pohjaa ainutlaatuisessa näyttämöteoksessa

Käsikirjoitus: Sofia Molin ja Ishmael Falke
Ohjaus: Ishmael Falke
Näyttämöllä: Sandrina Lindgren ja Sofia Molin
Tieteellinen konsultointi: Eläintieteen dosentti Ilari Sääksjärvi (Turun yliopisto)
Sävellys ja äänisuunnittelu: Niklas Nybom
Valosuunnittelu: Irene Lehtonen
Tuotanto: Grus Grus Teatteri, yhdessä Turun yliopiston ja Åbo Svenska Teaterin kanssa.

Esitystä tukee Koneen säätiö, Svenska kulturfonden, SKR, Taike, Albin Löfgrens kulturfond, Konstsamfundet, Turun teatterikerho ja Turun kulttuurilautakunta.
Esitykset Wasa Teater
Esityksen kantaesitys nähtiin 8.9.2017 Åbo Svenska Teaternin Studio -näyttämöllä.

Ikäsuositus: 12+
Kieli: ruotsi
Kesto: 1h 10min