Funny-esityksen kuva, jossa värikkäitä ilmapalloja mustalla taustalla

Kuuma ankanpoikanen: FUNNY

THE BEST PUPPET SHOW EVER MADE

25.-26.8. ja 3.-12.9. Helsinki, 28.-29.9. Turku I

Funny on hauska. Funny on koskettava. Funny on maailman paras nukketeatteriesitys. Tätä esitystä et halua jättää näkemättä!

Kuuman Ankanpoikasen Funny-esitys poksauttaa lavan täyteen muotoaan muuttavia ilmapalloja, ja unelmia tähteydestä. Merja Pöyhösen ja Riina Tikkasen konseptoima nukketeatteriteos tähtää suoraan katsojien suupieliin, sydämiin ja maailmanmaineeseen. 

Kepeän taiteellinen ja osin absurdistikin ilotteleva esitys pomppii valokeilojen liepeillä ja ytimissä.  Kahden enemmän tai vähemmän näkyvän nukketeatteritaiteilijan, kasan ilmapalloja ja muutaman nukkehahmon voimin kuljetaan välillä vähän kompuroidenkin kohti sitä täydellistä esitystä. Tähtiunelmia, ihmeellisesti leijuvia ilmapalloja, paikkaansa etsivä viihdyttäjä, lapsi, matkalaukkuelämää, Maijal’ oli karitsa, popcornia, hattaraa.  Mutta kun päivä vaihtuu yöksi ja sälekaihtimet sulkeutuvat, tyynystä löytyy ase ja peiton alta ryömivät esiin lampaat, jotka melkein pilaavat kaiken. Sanaton, humoristinen ja muodoltaan kepeä nukketeat-teriesitys yrittää piilottaa pelot pumpuliin ja samalla pohtii parrasvalojen paineita. Pärjääkö sillä, että mieli on kevyt kuin heliumpallo? Syödäänkö hattarat aina elävältä? 

Viihdyttämisen, pelkojen ja unelmien välillä tasapainotteleva teos elävöittää niin ilmapallot, sarjakuvamaiset naamarit, superlonin kuin realistisen kokoiset ihmisnukkensa. Kaiken takana ja ympärillä pyörii uskomattoman näkymätön nuketus. 

Funnyn työryhmä koostuu kotimaisista nykynukketeatterin sankareista. Esityksen lavatähtinä hurmaavat Merja Pöyhönen ja Riina Tikkanen, jotka ovat tuttuja monista viime vuosien nukketeatterimenestyksistä, yhdessä ja erikseen. Työryhmää täydentää joukko tarkoin valikoituja ja maan parhaita nukketeatteritaiteilijoita. Tiimin meriitit kattavat lähes kaiken suurten näyttämöiden visualiikasta taidepalkintojen kautta nukketeatterialan tajunnanräjäyttävän uraauurtavaan järjestötoimintaan.

TYÖRYHMÄ
Konsepti, käsikirjoitus, lavalla: Merja Pöyhönen & Riina Tikkanen
Ohjaus: Pia Kalenius
Nuket ja lavastus: Jenni Rutanen
Sävellys: Antti-Juhani Manninen
Valot: Essi Santala
Visuaalinen assistentti: Heini Maaranen
Nukketeatteriharjoittelija: Eve Mäkitalo
Tuotanto: Kuuma Ankanpoikanen ja Markus Alanen

Kuuma Ankanpoikanen on turkulainen nukketeatteriryhmä ja yksi suomalaisen nykynukketeatteritaiteen pioneereis-ta. Vuodesta 2008 alkaen kollektiivi on ollut vahvasti myötävaikuttamassa koko taiteenalan nousukiitoon. Tyylillisesti Kuuma Ankanpoikanen tunnetaan hitusen anarkistisesta mutta tinkimättömän kunnianhimoisesta otteestaan nukketeatteritaiteeseen sekä festivaaleja ja tapahtumia ilahduttaneista naamioimprovisaatioistaan.

 

ESITYKSET

Ensi-ilta  Sampo-festivaaleilla ke 25.8. kello 19
 to 26.8. kello 15 ja kello 19

lisäesitykset

pe 3.9. klo 19
la 4.9. klo 19
su 5.9. klo 15
pe 10.9. klo 19
la 11.9. klo 19
su 12.9. klo 15

Liput 15€ / 20€: Nukketeatteri Sampo, Erottajankatu 7, Helsinki

Vierailu Turun Kaupunginteatterin Pienellä näyttämöllä
Itäinen Rantakatu 14, Turku
28.9.2021 klo 18:30
29.9.2021 klo 18:30
Liput 31 / 29 / 23 € Lippu.fi

 

Vierailu KokoTeatterissa
12.12. klo 15:00
Hämeentie 3, Helsinki
Liput 19 / 24,50 / 29,50 € Tiketistä

Kesto 1 h (ei väliaikaa)
Kieli: sanaton
Ikäsuositus: aikuiset
Lisätietoa: https://www.funnytheshow.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on email