Funny-esityksen kuva, jossa värikkäitä ilmapalloja mustalla taustalla

Kuuma ankanpoikanen: Funny

The best puppet show ever made

Funny on hauska. Funny on koskettava. Funny on maailman paras nukketeatteriesitys. Tätä esitystä et halua jättää näkemättä! Kuuman Ankanpoikasen aikuisille suunnattu Funny-esitys poksauttaa lavan täyteen muotoaan muuttavia ilmapalloja, häilyviä projisointeja ja unelmia tähteydestä.

Merja Pöyhösen ja Riina Tikkasen konseptoima nukketeatteriteos tähtää suoraan katsojien suupieliin, sydämiin ja maailmanmaineeseen. Kepeän värikylläinen teos piilottaa pahan pumpuliin ja pohtii viihdyttämisen tragediaa. Parrasvalojen takaa paljastuu ikuista hymyään hymyilevä lapsiaikuinen ja tämän sokerihattarainen menneisyys. Naurua, heliumpalloja, Maijal’ oli karitsa, ikuiset syntymäpäiväjuhlat ja perhe, joka oli omasta mielestään onnellinen. Mutta kun päivä vaihtuu yöksi, tyynystä löytyy ase, ja peiton alta ryömivät esiin lampaat, jotka eivät tahdo mennä pois.

Sanaton, humoristinen ja muodoltaan kepeä esitys kätkee kuvastoonsa kysymyksiä väkivallan pelosta ja oman mielen rakoilusta. Onko klovnin hymyn takana aina tyhjyys? Räjähtääkö ilmapallo jos se kasvaa liian suureksi? Voiko aikuiseksi kasvaa syömällä pelkkää hattaraa?

Toisiaan vinksahtaneesti pompottavat viihdemaailman tähdet ja parrasvalojen säihke löytävät esityksessä muotonsa uskomattoman vähän käytetystä nukketekniikasta: ilmapalloista. Elävien ilmapallojen lisäksi esityksessä nähdään realistisen kokoisia ihmisnukkeja sekä nurkista hiipivää näkymätöntä nuketusta.

Funnyn työryhmä koostuu kotimaisista nykynukketeatterin sankareista. Esityksen lavatähtinä hurmaavat Merja Pöyhönen ja Riina Tikkanen, jotka ovat tuttuja monista viime vuosien nukketeatterimenestyksistä, yhdessä ja erikseen. Työryhmää täydentää joukko tarkoin valikoituja ja maan parhaita nukketeatteritaiteilijoita. Tiimin meriitit kattavat lähes kaiken suurten näyttämöiden visualiikasta taidepalkintojen kautta nukketeatterialan tajunnanräjäyttävän uraauurtavaan järjestötoimintaan.

TYÖRYHMÄ
Konsepti, käsikirjoitus, lavalla: Merja Pöyhönen & Riina Tikkanen
Ohjaus: Pia Kalenius
Nuket ja lavastus: Jenni Rutanen
Sävellys: Antti-Juhani Manninen
Valot: Essi Santala
Visuaalinen assistentti: Heini Maaranen
Nukketeatteriharjoittelija: Eve Mäkitalo
Tuotanto: Kuuma Ankanpoikanen ja Markus Alanen

ESITYKSET

Ensi-ilta  Sampo-festivaaleilla ke 25.8. kello 19
toinen festivaaliesiintyminen to 26.8. kello 19
Liput 15€ / 20€: Nukketeatteri Sampo, Erottajankatu 7, Helsinki

 

Vierailu Turun Kaupunginteatterin Pienellä näyttämöllä
28.9.2021 klo 18:30
29.9.2021 klo 18:30
Liput 31 / 29 / 23 € Lippu.fi

Kesto 1 h (ei väliaikaa)
Kieli: sanaton
Ikäsuositus: aikuiset
Lisätietoa: https://www.funnytheshow.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on email