Funny-esityksen kuva, jossa värikkäitä ilmapalloja mustalla taustalla

Kuuma ankanpoikanen: FUNNY

THE BEST PUPPET SHOW EVER MADE

 21.-30.3. Turku I

Funny on hauska. Funny on koskettava. Funny on maailman paras nukketeatteriesitys. Tätä esitystä et halua jättää näkemättä!

Kuuman Ankanpoikasen Funny-esitys poksauttaa lavan täyteen muotoaan muuttavia ilmapalloja, ja unelmia tähteydestä. Merja Pöyhösen ja Riina Tikkasen konseptoima nukketeatteriteos tähtää suoraan katsojien suupieliin, sydämiin ja maailmanmaineeseen. 

Kepeän taiteellinen ja osin absurdistikin ilotteleva esitys pomppii valokeilojen liepeillä ja ytimissä.  Kahden enemmän tai vähemmän näkyvän nukketeatteritaiteilijan, kasan ilmapalloja ja muutaman nukkehahmon voimin kuljetaan välillä vähän kompuroidenkin kohti sitä täydellistä esitystä. Tähtiunelmia, ihmeellisesti leijuvia ilmapalloja, paikkaansa etsivä viihdyttäjä, lapsi, matkalaukkuelämää, Maijal’ oli karitsa, popcornia, hattaraa.  Mutta kun päivä vaihtuu yöksi ja sälekaihtimet sulkeutuvat, tyynystä löytyy ase ja peiton alta ryömivät esiin lampaat, jotka melkein pilaavat kaiken. Sanaton, humoristinen ja muodoltaan kepeä nukketeat-teriesitys yrittää piilottaa pelot pumpuliin ja samalla pohtii parrasvalojen paineita. Pärjääkö sillä, että mieli on kevyt kuin heliumpallo? Syödäänkö hattarat aina elävältä? 

Viihdyttämisen, pelkojen ja unelmien välillä tasapainotteleva teos elävöittää niin ilmapallot, sarjakuvamaiset naamarit, superlonin kuin realistisen kokoiset ihmisnukkensa. Kaiken takana ja ympärillä pyörii uskomattoman näkymätön nuketus. 

Funnyn työryhmä koostuu kotimaisista nykynukketeatterin sankareista. Esityksen lavatähtinä hurmaavat Merja Pöyhönen ja Riina Tikkanen, jotka ovat tuttuja monista viime vuosien nukketeatterimenestyksistä, yhdessä ja erikseen. Työryhmää täydentää joukko tarkoin valikoituja ja maan parhaita nukketeatteritaiteilijoita. Tiimin meriitit kattavat lähes kaiken suurten näyttämöiden visualiikasta taidepalkintojen kautta nukketeatterialan tajunnanräjäyttävän uraauurtavaan järjestötoimintaan.

TYÖRYHMÄ
Konsepti, käsikirjoitus, lavalla: Merja Pöyhönen & Riina Tikkanen
Ohjaus: Pia Kalenius
Nuket ja lavastus: Jenni Rutanen
Sävellys: Antti-Juhani Manninen
Valot: Essi Santala
Visuaalinen assistentti: Heini Maaranen
Nukketeatteriharjoittelija: Eve Mäkitalo
Tuotanto: Kuuma Ankanpoikanen ja Markus Alanen

Kuuma Ankanpoikanen on turkulainen nukketeatteriryhmä ja yksi suomalaisen nykynukketeatteritaiteen pioneereis-ta. Vuodesta 2008 alkaen kollektiivi on ollut vahvasti myötävaikuttamassa koko taiteenalan nousukiitoon. Tyylillisesti Kuuma Ankanpoikanen tunnetaan hitusen anarkistisesta mutta tinkimättömän kunnianhimoisesta otteestaan nukketeatteritaiteeseen sekä festivaaleja ja tapahtumia ilahduttaneista naamioimprovisaatioistaan.

 

ESITYKSET

Vierailuesitykset TEHDAS Teatterissa, Itäinen Rantakatu 64, Turku

ma 21.3. klo 19
ti 22.3. klo 19
ke 23.3. klo 19
ma 28.3. klo 19
ti 29.3 klo 19
ke 30.3. klo 19

Liput 22€/20€/15€ Tiketistä

 

 

Kesto 1 h (ei väliaikaa)
Kieli: sanaton
Ikäsuositus: aikuiset
Lisätietoa: https://www.funnytheshow.com