Niina Lindroos: THE UNMENTIONABLE

9.4.-29.5.2021, Turku I


Sanoinkuvaamatonta leluteatteria

The Unmentionable on Niina Lindroosin sooloteos ja leluteatteriesitys*, joka on inspiroitunut ranskalaisen valokuvaajan ja taidemaalarin Dora Maarin (1907-1997) taiteesta. Teoksen lähtökohtana on Dora Maarin ottamien surrealististen valokuvien nukketeatterillisuus – kuvien tilanteet, tilat ja hahmot johdattavat kohti sanoinkuvaamatonta. Mitä on jäänyt rajauksen ulkopuolelle? Mitä tapahtuu ennen ja jälkeen hetken, joka on vangittu valokuvaan?

The Unmentionable katsoo tarkkanäköisesti Dora Maarin taideteoksia lähestyen niitä ihaillen, leikitellen ja niiden maailmaan intohimoisesti sukeltaen. Esityksen keskiössä on sekä melankolia että kutkuttava arvoituksen tunne, jotka luovat myös Maarin töihin niille ominaisen latauksen. Teos kumartaa esikuvalleen, mutta luo nykynukketeatterin keinoin oman itsenäisen, selittämättömän todellisuutensa.

*Leluteatteri (toy theatre) on 1800-luvulla syntynyt viihdemuoto, joka jäljitteli aikansa teatteria pienoiskoossa. Niina Lindroosin teoksessa leluteatteri jäljittelee kuvataidetta ja lopputulos on uuden vuosituhannen nukketeatteria.

TYÖRYHMÄ
ohjaus ja dramaturgia: Niina Lindroos ja Elina Sarno
valosuunnittelu: Essi Santala
äänisuunnittelu: Henri Hyökyvirta
esiintyminen ja nukenrakennus: Niina Lindroos
valokuvat: Maija Kurki
tuotanto: Niina Lindroos ja TEHDAS Teatteri

ESITYKSET
9.4.-29.5.2021 TEHDAS Teatterissa
Esityksen kesto: n. 1 h (ei väliaikaa)
Ikäsuositus: 13+
Lippuhinnat: 22€/20€/15€ Liput Tiketistä tai TEHDAS Teatterista

Esitystä ovat tukeneet: Suomen Kulttuurirahasto, Varsinais-Suomen rahasto, Taiteen edistämiskeskuksen Varsinais-Suomen taidetoimikunta, TOP-Säätiö, Turun kaupungin kulttuurilautakunta, Turun Teatterisäätiö, nukketeatteriverkosto Aura of Puppets.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email