Mekaaninen joutsen: SUKUPUUTTOPARATIISI

12.2.-14.2.2021, Turku|

TEHDAS Teatteri ja Mekaaninen Joutsen:
Nykynukketeatteria lapsettomuuden hedelmällisyydestä

Sukupuuttoparatiisi on hengästyttävä syvänmerensukellus ja shamaanimatka lapsettomuuden arkeen ja myyttiin.

Eeva elää elämää, josta muiden mielestä puuttuu jotakin. Toisten unelmat eivät kuitenkaan ole Eevan, ja hänen tarinansa laajenee yhteiskunnan oletusten vastaisesti koko universumin kokoiseksi elämän mysteeriksi ja juhlaksi. Yksi tarinan päähenkilöistä on tiheäpulssinen Itämeri ja sen elämää kuhiseva pohjamuta, jota Eeva työkseen tutkii.

Aikuisten nukketeatteriesitys vyöryttää esiin teräviä näkökulmia ajankohtaiseen vapaaehtoisen lapsettomuuden teemaan ja kasvattaa niistä visuaalisen, runollisen ja groteskin maailman. Kaikki näyttää erilaiselta, jos ei ajattele lisääntymisen olevan ihmisen perustehtävä.

KokoTeatterin ja Mekaaninen joutsen -ensemblen yhteistuotanto on kantaesitys. Käsikirjoittaja Reetta Niemelä on mm. surrealistisista lastenrunoistaan tunnettu sanankäyttäjä, joka jaksaa ihailla maapallon väsymättömiä sankareita, hyönteisiä, pölyttäjiä, mikrobeja ja muita kanssakulkijoita.

Mekaaninen joutsen on nukketeatteriohjaaja Alma Rajalan esityskohtaisesti kokoama elävä ensemble, jonka alkusysäyksenä on ollut halu kehittää uudenlaista teatterikieltä. Sukupuuttoparatiisissa kohtaavatkin teatteritaiteen kokeilevat, kiinnostavat tekijät. Esityksen lavastaa ja nuket rakentaa Heini Maaranen, jonka vahvaa, rujon kauniiksi luonnehdittua kädenjälkeä on ihasteltu lukuisissa kiitetyissä produktioissa. Lavalla nähdään eturivin nukketeatteritaiteilijat Merja Pöyhönen ja Riina Tikkanen sekä monipuolinen näyttelijä Petriikka Pohjanheimo.

TYÖRYHMÄ
Dramaturgia ja ohjaus: Alma Rajala
Käsikirjoitus: Reetta Niemelä
Nuket ja lavastus: Heini Maaranen
Koreografia, apulaisohjaaja: Lee Lahikainen
Esiintyjät: Merja Pöyhönen, Riina Tikkanen, Petriikka Pohjanheimo
Valosuunnittelu: Nadja Räikkä
Äänisuunnittelu: Tuuli Kyttälä
Puvustus ja maskeeraus: Noora Salmi
Tiedottaja: Sirje Niitepõld
Tuottaja: Moona Tikka
Graafinen suunnittelu, projisoinnit, valokuvat: Jussi Virkkumaa

ESITYKSET

pe 12.2.2021 klo 19.00 (ensi-ilta)
la 13.2.2021 klo 19.00
su 14.2.2021 klo 15.00


TEHDAS teatteri
Itäinen Rantakatu 64, Turku
Liput 25 / 22 / 15€, Tiketti
Lisätiedot: www.sukupuuttoparatiisi.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on email