Viisas Matti ja muita juttuja

28.8., Turku ja Helsinki, 19.9., Turku I
Runomittaajat kiertävät puistoja ja pihoja

Viisas Matti ja muita juttuja on kahden runomittaajan, muusikko Kari Mäkirannan ja nukketeatteritaiteilija Timo Väntsin kiertävä pihateatteri, joka seisahtuu kaupunkipuistoihin, jokirantaan, yksityisjuhliin tai vaikka palvelutalon pihalle.

Uutterat mittaajat pysähtyvät mittaamaan niin puiston penkkejä kuin sanojakin. Kahvitauolla kaverukset iskevät tarinaa ja siitä versoo potpuri suomalaisia kansansatuja suurella sydämellä esitettynä. Hieman absurdien ja hölmöjen tarinoiden punaisena lankana on loputon optimismi ja mahtailijoiden höynäyttäminen. Musiikin siivittämänä käsinukkehahmot kuten Viisas Matti, Hauki ja Kiiski, Ampiainen Pampiainen sekä Tonttu saavat oman tähtihetkensä näyttämöllä.

Esityksen sai ensi-iltansa sunnuntaina 20. kesäkuuta 20201 Turun Seikkailupuistossa, minkä jälkeen esitys putkahtaa erilaisiin tilanteisiin ja paikkoihin Turussa ja Turun seudulla.

Turku viettää Euroopan kulttuuripääkaupungin kymmenvuotisjuhlaa vuonna 2021. Viisas Matti toteutetaan osana merkkivuoden ohjelmaa ja esitys olli nähtävissä kesän aikana myös Turku 2029 – tapahtumamatoilla.

ESITYKSET
la 28.8. klo 9:30 ja 10:3 Kirjurinaukiolla, Laustepäivän ohjelmassa, Turku. Maksuttomat esitykset ovat osa Fingerroosin säätiön Lausteen lähiötuvan kesätapahtumaa ja Turun Kaupunginosaviikkoja

la 28.8. klo 16:00 ja 17:30 Kolmikulman puisto, Helsinki. Maksuton esitys osana Sampo Festivalia. Sateen sattuessa Sampon aulatiloissa (Erottajankatu 7).

su 19.9. Turun päivänä Matti esiintyy Brinkkalan pihan lavalla klo 10 ja Luostarin Välikadulla klo 12.30

Kesto: 40 min
Kieli: suomi (joskus osin ruotsinkielinen)
Ikäsuositus: kaikenikäiset 3-vuotiaasta ylöspäin
VAPAA PÄÄSY

Seuraa, missä muualla Viisas Matti keikkailee kesällä 2021 esityksen Facebook-tapahtumasta.

TYÖRYHMÄ
Käsikirjoitus: Timo Väntsi ja työryhmä
Ohjaus: Marja Susi
Musiikki: Kari Mäkiranta
Esiintyjät: Timo Väntsi, Kari Mäkiranta

ESITYSTÄ OVAT TUKENEET:
Taiteen Edistämiskeskus, Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahasto, Turun Teatterisäätiö ja Aura of Puppets. Kesän 2021 esityskiertueen mahdollistavat Tehdas Teatteri sekä Turku 2029-säätiö.