You are currently viewing Nukke- ja esineteatterin koulutuksia syksyllä 2020

Nukke- ja esineteatterin koulutuksia syksyllä 2020

Monet Aura of Puppetsin jäsenistä opettavat nukenrakennusta ja nuketustekniikkaa. Alta löytyy kootusti syksyn 2020 aikana Suomessa järjestettäviä nukke- ja esineteatterin koulutuksia.

Elävät nuket -kurssi Turussa syyskuussa

Opettajana nukketeatteritaiteilija ja nukenrakentaja Ida Vanttaja
Aika 7.9.-30.11.2020 (24 oppituntia) Turussa
Paikka: Turun työväenopisto 

”Valmistetaan upeita, sauvojen tai lankojen avulla elävöitettäviä nukkeja. Monipuoliset työstötavat avaa ovet erilaisten materiaalien loputtomiin käyttömahdollisuuksiin. 

Valmiita nukkeja opetellaan myös liikuttamaan taidokkaasti! Nukkea voi käyttää teatteri-ilmaisuun, mutta se on sellaisenaankin myös kaunis koriste-esine.”

Kurssimaksu: 35,00 €
Lisätiedot ja ilmoittautuminen täällä.

 

Samainen kurssi on tulossa tammi-helmikuussa 2021 myös Kaarinaan. Lisätietoa täällä.

Iida Vanttaja nukenrakentaja
Kuva ja nukke: Iida Vanttaja

Nukke- ja esineteatterin koulutusta Helsingissä

Teatteriopettaja (TeM) Johanna Kultala opettaa nukketeatterin perusteita Helsingin aikuisopistossa. Kurssi tarjoaa osallistujalle mahdollisuuden nukketeatterillisen ajattelun kehittämiseen ja uusien työskentelyvälineiden löytämiseen omassa työssä. 

Nukketeatterin perusteet (1op, yht. 18 oppituntia). 

Aika: on 17.9-29.10.2020. 
Paikka: Juhlasali 317, Runeberginkatu 22–24, 00100 Helsinki

”Nukke- ja esineteatterin alkeiskurssilla tutustutaan nukkenäyttelemisen eli nuketuksen perusteisiin. Erilaisten nuken liikkeeseen, hengitykseen ja katseeseen keskittyvien harjoitteiden kautta tutkitaan, kuinka luodaan illuusio nuken elollisuudesta.

Kurssilla havainnoidaan myös nuken ja esiintyjän välistä vuorovaikutusta sekä laajennetaan käsityksiä siitä, mikä voi olla nukke. Kurssilla työskennellään pääasiassa luonnonmateriaalien ja erilaisten esineiden kanssa.” 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen täällä.

Johanna kultala nukenrakentaja
Kuva ja nukke: Johanna Kultala

Marionettikurssi Kaarinassa

Opettajana nukketeatteritaiteilija Ida Vanttaja 

Aika: 3.10.2020 – 11.10.2020 (32 oppituntia)
Paikka: Kaarinan työväenopisto, Ristikallion tallikoulu, Littoinen

”Valmistetaan elegantisti liikkuva, seitsemällä langalla ohjattava nukke kahden viikonlopun aikana. Marionetilla on pitkät perinteet historiassa, mutta kotonasi se on todellinen katseenvangitsija!

Nukkea ohjataan ylhäältä päin ohjausristikon avulla. Marionetti on nukenrakentajien mestarilaji, mutta yksinkertaisen sovelluksen pystyy aloittelijakin valmistamaan hyvässä ohjauksessa. Koska opetusaika on lyhyt, suunnittele alustavasti etukäteen millaisen hahmon haluat pajassa valmistaa. Mukaan voi tuoda myös omia materiaaleja.”

Materiaalimaksu n.40 €
Lisätiedot ja ilmoittautuminen täällä.

 

Nukketeatterin intensiivikurssi Turussa 

Aika: 4.-7.11.2020
Paikka: TEHDAS Teatteri, Manilla, Turku

Nukketeatteri elää vahvaa nousukauttaan ja Aura of Puppets tarjoaa nyt ensi kertaa mahdollisuuden oppia alan perusteita ammattilaisten vetämän intensiivikurssin muodossa. Kurssi on kohdennettu esittävän taiteen ammattilaisille, ammattiin opiskelijoille tai jo pitkään harrastaneille. Sen myötä saat välineitä nukkejen ja nukketeatterin käyttöön osaksi omaa ilmaisukieltä.

KOHDERYHMÄ
Esittävän taiteen ammattilaiset, ammattiin opiskelijat tai jo pitkään harrastaneet. (Taustaa voi olla esimerkiksi teatterissa, nukketeatterissa, soveltavassa teatterissa, sirkuksessa, esitystaiteessa, tanssissa, naamioteatterissa tai klovneriassa.)

Kurssille on vielä muutama paikka jäljellä, katso lisätiedot täältä.

koulutus aofp