You are currently viewing Aura of Puppets muutti uusiin tiloihin Manillan kulttuuritehtaalle
Kuva TIP-Festin 2019 avajaisista: Jussi Virkkumaa. Fauna Humana: Iida Vanttaja

Aura of Puppets muutti uusiin tiloihin Manillan kulttuuritehtaalle

  • Artikkelin kategoria:Ajankohtaista

Nukketeatterin tekijöille suuremmat työskentelytilat

Nukketeatteriammattilaisten verkosto Aura of Puppets on syyskuun alussa muuttanut uusiin työskentelytiloihin Aurajoen varrelle, Itäiselle Rantakadulle. Manillan kulttuuritehtaalta uuden kodin löytäneen Puppet Studion tilat ovat yhdistykselle järjestyksessään jo viidennet. Aikaisemmat toimitilat on purettu toiminnan alta tai ovat muuten olleet soveltumattomat kasvavan verkoston tarpeisiin. Yhdistys on viime vuosien ajan jatkanut maltillista kasvuaan tuoden suomalaista nukketeatteritaidetta yhä laajemmin esille ja yhdistykselle on palkattu tänä vuonna neljäs työntekijä.

Uusi Puppet Studio löytyi Pro Manillasäätiön hallinnoimasta kiinteistöstä, Turun Kuvataidekeskuksen entisistä tiloista. Manillan suojellun kulttuurikeskittymän paksujen seinien sisälle mahtuvat toimiston ja harjoitustilan lisäksi erityisesti nukenrakentamiseen tarkoitettu ateljee sekä taiteilijajäsenten käytössä olevaa työskentelytilaa. Monikäyttöiset tilat ovat valtakunnallisen verkoston koko yli 60-henkisen taiteilijajoukon käytettävissä. Ne mahdollistavat nukketeatterin tekijöiden monimuotoiset työskentelytavat sekä taiteilijoiden keskinäisen kohtaamisen saman katon alla.

Tiiviimpää yhteistyötä ja spontaaneja kohtaamisia mahdollistava sijainti

Aura of Puppetsilla ei ole omia esitystiloja, mutta uusi sijainti on jo nyt paljastanut useita synergiaetuja tärkeiden yhteistyökumppaneiden, kuten TEHDAS Teatterin ja Aurinkobaletin löytyessä naapurustosta. Lisäksi uudet tilat mahdollistavat esimerkiksi myös verkoston oman kurssitoiminnan, kuten marraskuussa alkavan nukketeatterin intensiivikurssin.

“Olemme kiitollisia, että verkosto löysi sopivat, taiteilijoiden toimintaa monipuolisesti tukevat työskentelytilat juuri Manillasta”, iloitsee verkoston toiminnanjohtaja Anni Sundbacka. “Verkosto onkin jo aiemmin tullut Manillassa näkyväksi erityisesti TIP-Festin kymmenvuotisen historian kautta. Emme siis olisi voineet löytää sopivampaa, kulttuurimyönteistä yhteisöä, johon asettua.”
Ensimmäisenä Puppet Studion uuden treenisalin on vallannut Turun Kaupunginteatterin Sopukassa 22. lokakuuta ensi-iltansa saavan Leda-esityksen työryhmä (ohjaus Merja Pöyhönen, käsikirjoitus Anu Kaaja).