You are currently viewing Nukketeatteriverkosto Aura of Puppets etsii toiminnanjohtajaa opintovapaan sijaisuuteen! (Hakua jatkettu 15.8. asti)
Tehdas Teatteri / Niina Lindroos: The Unmentionable. Kuva Maija Kurki

Nukketeatteriverkosto Aura of Puppets etsii toiminnanjohtajaa opintovapaan sijaisuuteen! (Hakua jatkettu 15.8. asti)

  • Artikkelin kategoria:Ajankohtaista

Huom! Hakua on päätetty jatkaa viikolla, jotta tavoitamme viimeisetkin kesälomalta palaavat! Haun uusi päättymisajankohta 15.8. on päivitetty alle. Kaikki tähän asti hakemuksensa lähettäneet ovat mukana hakuprosessissa.

Toiminnanjohtajaksi maan parhaille nukketeatteriammattilaisille? Työ vapaan taidekentän ytimessä? Aura of Puppetsin toiminnanjohtajan sijaisena tehtäväsi on kehittää taiteilijoiden työllistymistä ja edistää nukketeatteritaidetta monipuolisesti.

Aura of Puppets on palkittu nukketeatterin ammattilaisista koostuva yhteistyöverkosto, jonka toiminnan ytimessä on nykynukketeatteri. Verkosto palvelee jo lähes 70 vapaan kentän nukketeatteriammattilaista ympäri Suomea – valtaosa jäsenistä ja toiminnan päämaja, Puppet Studio, sijaitsee Turussa. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää nukketeatterialalla toimivien jäsentensä taiteellista toimintaa ja työskentelymahdollisuuksia sekä parantaa taiteenalan yleisiä toimintaedellytyksiä.

Aura of Puppets lisää nukketeatterin tunnettavuutta ja saavutettavuutta sekä kehittää nukketeatteria taiteenlajina. Verkoston toiminnan avulla vahvistetaan nukketeatterin brändiä ja tuodaan laadukas nykynukketeatteri entistä laajempien yleisöjen saataville, niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Aura of Puppets kasvattaa nukketeatterialaa taiteilijoiden työn tuotannollisen tukemisen sekä laajenevien verkostojen ja yhteistyömuotojen kautta. Pian kymmenvuotias verkosto luo ja päivittää aktiivisesti toimintatapojaan ja toiminnan ohjenuorana on joustavuus ja reaktiivisuus.

Toimintamme perustuu verkoston yhdessä kirjaamiin arvoihin, joiden keskiössä on taiteen itseisarvo, yhdenvertaisuus, moniäänisyys ja kestävä kehitys. Olemme vastuullinen työnantaja ja edelläkävijä, jonka tärkeimpänä tehtävänä on kehittää rakenteita ja toimintaedellytyksiä vapaan kentän taiteilijoiden työskentelyn tukemiseksi. Edellytämme hakijalta sitoutumista yhteisiin arvoihin ja näkemystä sekä ymmärrystä vapaan kentän rakenteista.

Toivomme hakemuksia erilaisista taustoista tulevilta hakijoilta. Työssä edellytetään suomen ja englannin kielen taitoa, muu kielitaito on eduksi.

Toiminnanjohtajalta toivomme:

– Vahvaa kokemusta vapaalta kentältä ja alan realiteeteista
– Intohimoa taidekentän rakenteiden kehittämistä kohtaan
– Itsenäistä työotetta ja tinkimätöntä asennetta
– Esihenkilötaitoja ja vahvoja sosiaalisia- ja neuvottelutaitoja
– Kulttuuri- ja taidealan verkostoja
– Kokemusta kansainvälisestä toiminnasta ja yhteistyöstä
– Kehittämis- ja innovaatiokykyä
– Tuotanto-osaamista
– Tavoitteellisuutta
– Vahvaa talousosaamista

Hakijan ei edellytetä olevan entuudestaan juuri nukketeatterialan ammattilainen, mutta taiteenalan tuntemus on eduksi.

Toiminnanjohtajan sijaisuuden työnkuvaan kuuluu verkoston toiminnan suunnittelu, toteutus, koordinointi ja kehittäminen: miten verkosto voi parhaalla mahdollisella tavalla edistää ja tukea jäsentensä taiteellista työskentelyä. Toiminnanjohtajana toimit nukketeatterialan puolestapuhujana ja vaikuttajana niin paikallisella, kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla. Tehtävänäsi on myös toimia kontaktina verkoston eri sidosryhmille. Työnkuvaan kuuluu toiminnan rahoituksen järjestäminen, kehitystyö, yhteistyö- ja verkostoitumisprojektit sekä yhdistysasioiden hoitaminen. Esihenkilönäsi ja tukenasi toimii verkoston nukketeatteritaiteilijoista koostuva hallitus, kollegoinasi neljän osa-aikaisen, asiantuntevan tuottajan lisäksi yhdistyksen aktiivinen, lähes 70 nukketeatteritaiteilijan joukko.


Mitä meillä on tarjota vastineeksi?

– Itsenäinen työ vapaan kentän paraatipaikalla
– Mahdottoman mukava työympäristö, osaavat kollegat ja alan huipputekijät
– Työpaikka ja työpiste Turun Manillassa Turussa
– Joustava työ, jossa aikataulut ja kokonaistyöaika on sovittavissa (työ sisältää kuitenkin myös ilta- ja viikonlopputyötä, tarpeen mukaan myös matkustamista koronatilanteen hellittäessä)
– Noin 70 % työajan

Työsuhde solmitaan ensin määräaikaisena ajalla 1.10.2021-31.1.2022 (aloitus on sovittavissa tilanteen mukaan). Tämän jälkeen työsuhde solmitaan määräaikaisena 31.12.2022 asti, kun verkoston rahoitus vuodelle 2022 on vahvistunut. Myös jatko on mahdollinen.

Lopullinen työaika, työn aloitusajankohta ja palkkaus sovitaan tapauskohtaisesti. Työ alkaa perehdytyksellä syys-lokakuussa 2021.

Työn sijainti: Aura of Puppets, Manilla, Itäinen Rantakatu 64B, 20810 Turku (osittainen etätyö on mahdollista joustavasti)


Näin haet meille töihin:

Lähetä lyhyt vapaamuotoinen hakemus (max. 1 A4) sekä ansioluettelo (max. 2 A4) sähköisesti yhtenä tiedostona pdf-muodossa osoitteeseen info@auraofpuppets.com 15.8.2021 mennessä. Kirjoita viestin otsikoksi Toiminnanjohtaja. Haku alkaa 15.6. ja päättyy 15.8.2021. Haastattelut järjestetään elokuussa viikolla 33. 

Lisätietoja voi kysyä sähköpostitse. Kysymyksiin vastaa Aura of Puppetsin toiminnanjohtaja Anni Sundbacka, anni@auraofpuppets.com 

Lisätietoja verkostosta: www.auraofpuppets.com