You are currently viewing Seminaarinmäen nukketeatterifestivaalin Kesäsemma 20.-21.6.2023 Jyväskylässä

Seminaarinmäen nukketeatterifestivaalin Kesäsemma 20.-21.6.2023 Jyväskylässä

Helmikuussa 2023 syntynyt Seminaarinmäen nukketeatterifestivaali saa oman kesäsemman juhannusviikolla 20.-21.6.2023. Kulttuuritalo Villa Ranan pihaan saapuu kahdeksi päiväksi Suomen kiertueella oleva Karavan-teatteri. Sen intiimillä ja idyllisellä asuntovaununäyttämöllä esitetään Teatteri Qo:n sanaton esineteatteriesitys Tea for Two sekä animaatioelokuvat Gög ja VSKNHA, Paloja mielen maisemista -dokumenttielokuva ja lyhytelokuva TangO

Samalla juhlitaan myös Villa Ranan kahvilan syntymäpäivää ja soitetaan juhlan kunniaksi pari polskaa!

TIISTAI 20.6.
Klo 14.00 GÖG JA VSKNHA, animaatioita koko perheelle
Klo 14.30 Paloja mielen maisemista -dokumentti ja lyhytelokuva TangO
Klo 15.00 GÖG JA VSKNHA, animaatioita koko perheelle
Klo 15.30 Paloja mielen maisemista -dokumentti  ja lyhytelokuva TangO
Klo 16.00 GÖG JA VSKNHA, animaatioita koko perheelle
Klo 16.30 Paloja mielen maisemista -dokumentti ja lyhytelokuva Tango

Näytöksiin on vapaa pääsy. Varaa paikkasi osoitteessa elinalajunen@gmail.com

Klo 17.30- Jamittelua ja kahvittelua Villa Ranan kahvilan pihalla No Stress Pelimannien johdolla

KESKIVIIKKO 21.6.
Klo 17.00 Tea for Two
Klo 18.00 Tea for Two
Klo 19.00 Tea for Two

Ikäsuositus 14 +
Liput 15/10€ Holvista

Osoite: Kulttuuritalo Villa Rana, Seminaarinkatu 13, 40100 Jyväskylä.
Esitykset ja elokuvat näytetään Villa Ranan pihalla keltaisessa Karavan-asuntovaunuteatterissa. Varaa paikkasi ja osta lippusi ajoissa, asuntovaunuteatterissa paikkoja on rajoitetusti!

Kesäsemmaa ovat tukeneet Aura of Puppets ja Keski-Suomen rahasto

Tea for two on pieni tarina naapuruksista jotka rakastavat kupillista kuumaa teetä – ilman toistensa seuraa. Maailmassa jossa luonnonkatastrofit seuraavat toisiaan, kohtalo sitoo heidät kuitenkin yhteen. Ilmastonmuutoksen keskellä tarina kuljettaa yleisönsä odottamattoman tapahtumaketjun pyörteisiin. Tämä esineteatteriesitys on leikkisästi svengaavaa, visuaalista näyttämörunoutta. Esiintyjinä loistavat Perrine Ferrafiat ja Mila Nirhamo.

GÖG (2020) on maan alla sijaitseva rinnakkaismaailma, jonne ihmisten poisheittämät tavarat saapuvat hakemaan turvapaikkaa. Kaaosta rakastavan GÖGin järkevin olento, nuori JIIRK joutuu pelastamaan GÖGin parhaalta ystävältään EINO-liskolta, jonka itsekontrolli pettää aina postimiehen läsnäollessa. Elokuva on Kalteva Company:n tuottama ja sen on ohjannut Olli-Pekka Jauhiainen, Perrine Ferrafiat ja Maija Linturi.

VSKNHA

VSKNHA (2021) on Teatteri Qo:n toteuttama lyhyelokuva, joka on kuvattu Karavanin sisällä. Kolme päivää karanteenissa ja maailmanmatkaaja alkaa raaputtaa karttapalloaan. Jostain Golfvirran kohdalta hän löytää VSKNHAn, unohdetun kaupungin, joka kadotti lähes kaikki vokaalinsa jo kauan sitten, ja samalla painovoiman ja logiikan lait. Matkaaja astuu kaupunkiin ja tulee suin päin aiheuttaneeksi kaistapäisen ketjureaktion. Esitys on eristysaikana syntynyt mielikuvituksen ilotulitus. Ohjaus Anna Uschanov, idea ja nuket Perrine Ferrafiat ja kuvaus sekä leikkaus Olli-Pekka Jauhiainen.

Paloja mielen maisemista (2019) on Joni Pietiläisen ohjaama dokumenttielokuva nukketeatteritaiteilija Roosa Halmeen palikkateatterista. Palikkateatteri on osallistava nukketeatterin taidemuoto, jossa Kai Ruohosen erilaisista puulajeista valmistetuista puupalikoista syntyy erilaisia maailmoja, kuvia, tunnelmia ja tulkintoja.

TangO on Elina Lajusen ideoima ja toteuttama lyhytelokuva. Se on saanut inspiraation argentiinalaisesta tangosta ja kirjailija Laura Lindstedtin romaanista Oneiron. Romaanissa seitsemän naista eri puolilta maailmaa jakavat oman tarinansa kuoleman jälkeisessä tyhjässä valkoisessa tilassa. TangO:ssa naisia on yksi, mutta hän on matkustanut Oneironin seitsemän maan halki ja kirjoittanut matkoistaan ja tansseistaan kirjeitä säveltäjä Timo Alakotilalle. Kirjeistä syntyi TangO. Elokuvan kuvaus ja leikkaus on Jussi Virkkumaan käsialaa.

TangO, kuva: Jussi Virkkumaa