You are currently viewing Antti Tuominen

Antti Tuominen

Näyttelijä, nukettaja, ohjaaja, kouluttaja

Antti Tuominen, porilainen teatterintekijä, on valmistunut teatteri-ilmaisun ohjaajaksi (AMK) Turun Taideakatemiasta vuonna 2019. Sen jälkeen hän on valmistunut näyttelijäntaiteen kandidaatiksi (BA hons.) Iso-Britanniasta, East 15 Acting Schoolista, Essexin yliopistosta, vuonna 2021. Britanniassa opiskellessaan hän erikoistui näyttelijäntaiteen lisäksi fyysiseen teatteriin ja sen eri osa-alueisiin; nukketeatteriin naamioihin, miimiin, köyhään teatteriin, bouffoniin ja klovneriaan.

Nukketeatteri vei mennessään jo Taideakatemiassa, missä hän osallistui nukettajana mm. Fanatik Figuras -festivaaleille. Englannissa hän sai lisäoppia nukketeatterista War Horse –näytelmän alkuperäisen kokoonpanon johdolla, sekä Jimmy Grimesin opissa. Tuominen on näytellyt monissa produktioissa Porissa, Turussa ja Tampereella, niin ammatti- kuin harrastajapuolellakin. Porissa hän vetää teatterikerhoja ja -työpajoja lapsille, nuorille sekä ammattijärjestöille. Aura of Puppetsilla Tuominen on ollut mm. nukettamassa jättiyksisarvinen Moonlight Shadow’ta, sekä Beluga-valasta useissa tapahtumissa eri puolilla Suomea.

Tuomiselle sydäntä lähellä ovat visuaalisuus ja fyysisyys; miten pieni voi olla välillä tavattoman suurta tai lavalla näkymätön yleisölle näkyvää. Kiinnostavaa on ihmisen ja nuken/esineen kohtaaminen lavalla sekä se, miten niiden eroavaisuudet hiljalleen katoavat yleisön silmissä. Opettaessaan ja ohjatessaan Tuominen painottaa fyysistä ilmaisua ja tarinankerrontaa; miten sanoja tai puhetta loppujen lopuksi tarvitaan hyvin vähän, jos ollenkaan. Teatterin tekemisen aiheina puhuttelevat päivänpolttavat aiheet sekä klassikkojen päivittäminen. Erityisesti Tuomista kiinnostavat luonto, LGBTQIA+ -yhteisö sekä erilaisuus ja ulkopuolisuus.

Antti ei pelkää haasteita, ei karuja oloja tai epävarmuutta, sillä niille kaikille on toinen yhteinen nimi: SEIKKAILU!

email: anttia.tuominen@gmail.com

Spotlight-sivu