You are currently viewing Antti Tuominen

Antti Tuominen

Näyttelijä, nukettaja, liikkuja, ohjaaja, kouluttaja

Antti Tuominen, porilainen teatterintekijä, on valmistunut teatteri-ilmaisun ohjaajaksi (AMK) Turun Taideakatemiasta vuonna 2019. Lisäksi hän on valmistunut näyttelijäntaiteen kandidaatiksi (BA hons) Iso-Britanniasta, East 15 Acting Schoolista, Essexin yliopistosta, vuonna 2021. Britannian opinnoissaan hän erikoistui fyysiseen teatteriin ja sen eri osa-alueisiin, kuten naamioihin, miimiin, köyhään teatteriin, nukketeatteriin, bouffoniin ja klovneriaan.

Nukketeatteri vei mennessään jo Taideakatemiassa, missä hän osallistui nukettajana mm. Fanatik Figuras -festivaaleille. Englannissa hän sai lisäoppia nukketeatterista mm. War Horse –näytelmän alkuperäisen kokoonpanon johdolla. Tuominen on näytellyt monissa produktioissa Porissa, Turussa ja Tampereella, niin ammatti- kuin harrastajateattereissa. Hän vetää teatterikerhoja ja -työpajoja lapsille ja nuorille, sekä on ohjannut kesäteatteria Porissa. Aura of Puppetsille Tuominen on ollut mm. nukettamassa jättiyksisarvista, Moonlight Shadow’ta, useissa eri tapahtumissa.

Teatterissa Tuomiselle sydäntä lähellä ovat visuaalisuus ja fyysisyys; miten pieni voi olla välillä tavattoman suurta tai lavalla näkymätön yleisölle näkyvää. Kiinnostuksen kohteena on ihmisen ja nuken kohtaaminen lavalla sekä se, miten niiden eroavaisuus hiljalleen katoaa yleisön silmissä. Opettaessaan ja ohjatessaan Tuominen painottaa fyysistä ilmaisua ja tarinankerrontaa; miten sanoja tai puhetta loppujen lopuksi tarvitaan hyvin vähän, jos ollenkaan. Teatterin tekemisen aiheina puhuttelevat päivänpolttavat aiheet sekä klassikkojen päivittäminen. Erityisen kiinnostuksen kohteena ovat luonto, tasa-arvo, LGBTQIA+ -yhteisö sekä erilaisuus ja ulkopuolisena olo.

Antti ei pelkää haasteita, ei karuja oloja tai epävarmuutta, sillä niille kaikille on toinen yhteinen nimi: SEIKKAILU!

email:

Spotlight-sivu