You are currently viewing Elviira Davidow

Elviira Davidow

Varjoteatteritaiteilija, esiintyjä, tarinankertoja, ohjaaja, tanssin ja nukketeatterin opettaja, nukenrakentaja.

Elviira Davidow on sekä opiskellut että työskennellyt laaja alaisesti taiteen kentillä -nukketeatteritaiteilijana, yhteisötaiteilijana sekä opettajana.

Esityksissään hän on syventynyt erityisesti fyysisen teatterin, tanssin, varjoteatterin ja kansanperinteiden hyödyntämiseen ja käyttää usein esityksissään runonlaulun eri muotoja mm. itkulaulua ja loitsuja.

Vuodesta 2009 lähtien hänen esityksiensä aiheet ovat usein käsitelleet yhteiskunnan eriarvoisuutta sekä ihmisoikeuksia. Vaikka Davidow luonnehtii itsensä pääsääntöisesti hyvien tarinoiden välittäjäksi, pitää hän itseään myös poliittisena taiteilijana.

Viime aikoina hän on työskennellyt myös useissa tiedettä ja taidetta yhdistävissä hankkeissa. Kiinnostuksen kohteena ovat esitykset, joissa aiheisiin pääsee sukeltamaan syvälle eri alojen asiantuntijoiden kanssa yhteistyötä tehden.

Davidow on intensiivinen, yleisöänsä kuunteleva esiintyjä ja ohjaaja, alaansa rakkaudella välittävä opettaja sekä asioihin intohimolla perehtyvä yhteisötaiteilija. Hän tietää alastaan jo paljon, on kokenut ja varma esiintyjä ja pitkän linjan tekijä.

elviiradavidow.fi