You are currently viewing Timo Väntsi

Timo Väntsi

Ohjaaja, esiintyjä, nukenrakentaja, käsikirjoittaja, opettaja

Timo Väntsi on nukketeatteritaiteilija, joka on opiskeltuaan kuvataiteita ja tiedotusoppia koukannut nukketeatterin ja teatterin maailmaan. Hän toimii tällä hetkellä freelancerinä, mutta on työskennellyt aiemmin turkulaisen TEHDAS Teatterin teatterinjohtajana ja nukketeatterin läänintaiteilijana Varsinais-Suomessa. Väntsi toimii eri yhteisöissä, kuten omassa teatteriryhmässään HOX Companyssa, Tehdas Teatterissa ja Teatteri Kantanäyssä.

Timo Väntsi työskentelee esiintyjänä, ohjaajana, käsikirjoittajana ja nukenrakentajana. Hän on myös kouluttanut ammattilaisia ja harrastajia nukketeatterin saloihin.
Erityisosaaminen on erikoistunut soolo- tai duoesitysten tekemiseen. Myös isomman luokan ohjauksia on kertynyt niin nukketeatteri- kuin draamateatterin puolelta.
Monipuolinen työhistoria sekä aktiivinen osallistuminen yhdistyselämään ovat tuoneet ison kasan kokemusta erilaisten organisaatioiden pyörittämisestä.

Nukketeatterissa Väntsiä kiehtoo toisaalta nukkejen ja näyttelijöiden yhdistäminen. Toisaalta hän ottaa mieluusti vauhtia nukketeatterin traditiosta ja kampeaa sitä tähän päivään. Soolona esiintyminen on hänestä jännittävän kiehtovaa. Komiikka kaikessa kirjavuudessaan on hänen ominta lajiaan. Menneen maailman elämä, satujen kiehtova maailma, ihmiselämän absurdius ja ihanuus. Näistä koostuu Väntsin esitysten maailma. Yleisön, ison tai pienen kohtaaminen, nuken kanssa tai ilman, on asia, joka saa Timo Väntsin syttymään uudelleen ja uudelleen.

www.timovantsi.fi