You are currently viewing Anna Nekrassova: Ennen Peukalo-Liisaa

Anna Nekrassova: Ennen Peukalo-Liisaa

Aavikkoni on täynnä kuivuneita arokieriöitä, ei yhtäkään kukkaa, ei yhtäkään sadepisaraa.. Pelkoni ryömii kuivuneen maan alta, halaa minua tiukemmin ja kuiskaa: “Entä jos ei tämäkään siemen tuota tulosta?”

Ennen Peukalo-Liisaa on arkinen satu aikuisille. Kauniin koskettava kertomus ihmisen omasta taistelusta, pelosta, hedelmättömyydestä, haasteista ja haaveista: laululla, rytmeillä sekä nukke- ja esineteatterilla höystettynä.

Se on Anna Nekrassovan ensimmäinen sooloteos, joka perustuu hetkeen ennen H. C. Andersenin satua ”Peukalo-Liisa”. Hetkeen, jossa pääsemme kurkistamaan tarkemmin sadussa ohimennen mainitun äidin tarinaan.

Ennen Peukalo-Liisaa -sooloteos sai ensi-iltansa viime Turku International Puppetry Festivaalien avausesityksenä. Nyt sanaton esitys nähdään esitys nähdään ensi kertaa Åbo Svenska Teaternin Studiossa festivaalin perjantai-illassa 4.11.2022.

Kuva: Jesper Dolgov

ESITYKSET
PE 4.11. klo 17.00 & 20.15.
Åbo Svenska Teater, Studio-sali
Kesto: n. 45 min
Kieli: sanaton
Ikäsuositus: 15+
Liput: Åbo Svenska Teaterista tai Lippu.fistä

TYÖRYHMÄ
Käsikirjoitus, ohjaus, esiintyminen: Anna Nekrassova
Nuket ja lavastus: Laura Hallantie
Äänisuunnittelu ja sävellys: Antti-Juhani Manninen
Rytmit: Akseli Nivala, Anna Nekrassova
Valosuunnittelu: Irene Lehtonen


Vertauskuviensa kautta esitys puhuu yllättävän suoraan siitä, miltä tuntuu olla tahtomattaan lapsettoman naisen mielessä ja ruumiissa. Hallittu kokonaisuus ei kuitenkaan tunnu kahlitulta, vaan teosta värittävät arvaamattomuus ja leikkisyys. Vakavasta aiheesta ei tarvitse puhua kuiskaten, vaan siitä voi tehdä vahvaa taidetta.

Frida Maria Pessi, Turun Sanomat 4.11.2021

Esitystä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus ja Turun Teatterisäätiö, Suomen Kulttuurirahasto, Uudenmaan rahasto sekä Aura of Puppets.