You are currently viewing TEHDAS Teatteri: Be My Querelle

TEHDAS Teatteri: Be My Querelle

Timo Väntsin sooloesitys kiihkoisana nukketeatterikuvitelmana
Englanninkielinen ensi-ilta TIP-Festeillä 2022!

Eläköityvä merivoimien luutnantti joutuu viimeisinä työpäivinään kohtaamaan oman elämänsä yksinäisyyden ja törmää itsessään puoleen, jonka hän on tukahduttanut itsessään. Pakkomielle komeaa merimies Q:ta kohtaan vie hänet tilanteisiin, joista ei selviä ilman väkivaltaa. Tai ilman himokasta kohtaamista rantavalleilla. Ikoninen homokuvasto, merenkulkuun liittyvä romantiikka ja Jean Genet’n homoeroottinen romaani Querelle ovat esityksen keskeinen innoituksen lähde.

Be My Querelle on kokeneen tiimin, nukketeatteritaitaja Timo Väntsin ja ohjaaja Merja Pöyhösen esitys himosta, yksinäisyydesta ja polttavasta rakkauden kaipuusta.

Esitys on taatusti herättävää aikuisten nukketeatteria. Kylmäksi se ei jätä aiheensakaan puolesta: harvemmin erotiikan ja seksin kuvaus näyttämöllä taipuu näin sympaattiseen ja koskettavaan muotoon.

Esitys sai suomenkielisen ensi-iltansa (Ole mun Querelle) keväällä 2019 Tehdas Teatterissa ja on sen jälkeen kiertänyt vierailunäytöksenä festivaaleilla. TIP-festin avajaispäivänä 2.11.2022 nähdään esityksen englanninkielinen ensi-ilta Åbo Svenska Teaterin Studio-lavalla.

Kuva: Milla Järvipetäjä

TYÖRYHMÄ
Konsepti, käsikirjoitus, nukenrakennus ja visuaalisuus ja esiintyminen: Timo Väntsi
Käännös englanniksi: Ian Taylor
Ohjaus ja äänisuunnittelu: Merja Pöyhönen
Valosuunnittelu: Jarkko Forsman
Teknikko ja äänisuunnittelun assistentti: Henri Hyökyvirta
Valokuvat: Milla Järvipetäjä
Graafinen suunnittelu: Rami Järvipetäjä
Tuotanto: TEHDAS Teatteri

ESITYKSET
ke 2.11 klo 19.00
to 3.11. klo 19.00
Studio, Åbo Svenska Teater, Eerikinkatu 13, Turku

2.11. klo 19 esityksen jälkeen pidetään Studio-lavan lämpiössä kaikille avoin keskustelutilaisuus esityksen teemoista, mukana Timo Väntsin kanssa keskustelemassa kulttuurihistorian tutkija ja queer-historian asiantuntija Tom Linkinen.


Kieli: englanti
Kesto: 60 min
Ikäsuositus: 18+
Liput: 22,50 € / 25,50 € / 27,50 € Åbo Svenska Teaternin lipunmyynnistä

Esityksen tekoa ovat tukeneet Taiteen Edistämiskeskus ja Turun Teatterisäätiö.

Kuva: Milla Järvipetäjä

Väntsillä tuntuu olevan ainutlaatuinen kyky käsitellä ja tulkita aihettaan yhtä aikaa ulkopuolelta ja sisältä päin. Kun tähän yhdistetään taitava ja mielikuvitusrikas näytteleminen ja nukettaminen, tuloksena ei voi olla muuta kuin loistava ja unohtumaton teatterikokemus.

Annikki Alku / Demokraatti

Tässä tulkinnassa hioutuu timantiksi elämän perusasioita; rakkaus ja rakkaudettomuus sekä niiden suhde perusvietteihin ja erityisesti seksiin. Ja lopuksi naidaan.

Jussi Tossavainen / Helsingin Sanomat