You are currently viewing Jenni Rutanen & työryhmä: VOYAGER

Jenni Rutanen & työryhmä: VOYAGER


Olemme luontoa ja rauhaa rakastava kansa, tervetuloa kylään rauhanomaisin aikein.
 -The Voyager Golden Record

Ihminen on sinne tänne sinkoileva vaihtelevan touhukas elämänmuoto, onnekkaiden sattumusten sarja, horisontaalivertikaalinen käännähdys, kehittyvä ja lisääntymiskykyinen, eloisa ja tuhoisa laji, jonka lähettämät tavarat, roskapostit ja kahvikutsut etenevät tähtienvälisessä pimeydessä.

VOYAGER on intergalaktista yhteyttä pohtiva, audiovisuaalinen ja viihdyttävän ravisteleva nykynukketeatteriteos lajimme mielettömyydestä ja mielikuvituksellisista kyvyistä. Se käsittelee outouden kokemusta ja sen herättämiä tuntemuksia planetaarisessa mittakaavassa.

TIP-Festien avajaispäivänä ensi-iltansa saavan esityksen inspiraationa ja lähtölaukaisualustana toimii The Voyager Golden Record, kultaiset äänitteet. NASA laukaisi vuonna 1977 Voyager 1 & 2 luotainten mukana avaruuteen Carl Saganin työryhmän kokoamat näytteet maapallon elämästä sekä vierailukutsu tuntemattomalle älylliselle olomuodolle.

Ihmiskunnan lähettämät levyt halkovat pimeyttä 23,3 miljardin kilometrin päässä Maasta, korkean säteilyn lämpötilassa, jossa yksikään avaruusalus ei ole tiettävästi aiemmin lentänyt.

TYÖRYHMÄ
Esityksen työryhmä koostuu viime vuosina ja vuosikymmeninä nykynukketeatterin, sirkuksen ja musiikin parissa toimivista aktiivisista ja huomiota herättäneistä vapaan taiteen kentän tekijöistä.

Konsepti, ohjaus, nuket ja visuaalisuus: Jenni Rutanen
Lavalla: Merja Pöyhönen, Heikki Tolin
Äänisuunnittelu: Marko Syrjäläinen
Valosuunnittelu: Irene Lehtonen
Tuotanto: Työryhmä, BARKER-Teatteri ja Aura Of Puppets

Kuva: Jenni Rutanen

ESITYKSET
2.11. klo 17 ensi-ilta
3.11. klo 17 
4.11. klo 19
Barker-teatteri, vapaan taiteen näyttämö, Linnankatu 31, Turku
muut esitykset 11.11. klo 19, 12.11. klo 19 ja 13.11. klo 15 

Liput 20€ / 25€ Holvi-verkkokaupasta
Kesto: 1h (ei väliaikaa)
Ikäsuositus: 13+
Tukijat: Suomen kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus, Turun Teatterisäätiö. Ääretön kiitos tukijoille!