fbpx

Aura of Puppets & Turun Kaupunginteatteri: NÄLKÄ (FI)

Sykkiviä kaulasuonia! Vangitsevia valtasuhteita!  

Bram Stokerin Dracula ja muut 1800-luvun vampyyritarinat heräävät henkiin Lee Lahikaisen ohjaamassa klassikon uudelleentulkinnassa.

Esitys antaa äänen vampyyrikreivin entisille rakastetuille, jotka kertovat Jonathanin, Lucyn ja Minan tarinat. Mitä seurauksia on hurmeisella intohimolla? Hallitseeko Draculan muisto kuoliaaksi seivästettynäkin? Esitys on kaunis ja groteski tragikomedia hahmoista, jotka rimpuilevat traumojensa, neuroosiensa – ja vauvojen syönnin parissa.

Nälkä tuo esittävän taiteen kentälle harvoin nähdyn tyylilajin yhdistämällä historiallisen paperiteatterin tekniikoita ja kokeellista nykynukketeatteria. Se on vahvasti visuaalinen, ajaton ja ajankohtainen tarina vallankäytöstä ja seksuaalisuudesta – sekä samalla puhtaan goottilaista romantiikkaa.

Ohjaaja, esiintyjät ja visualistit kuuluvat Näyttämötaiteen valtionpalkinnolla ja Kritiikin punnuksilla palkittuun turkulaiseen Aura of Puppets -nukketeatterikollektiiviin. Musiikin esitykseen on säveltänyt Aino Venna.

Nälkä jatkaa eloaan Turun kaupunginteatterin Sopukka-näyttämöllä myös TIP-Festin jälkeen!

Esitysajat TIP-Festeillä: to 7.11. klo 19 (kantaesitys) | la 9.11. klo 21
Muut esitykset 14.11.-21.12.2019
Esityspaikka: Sopukka, Turun Kaupunginteatteri
Liput: 27/25/17 € Lippu.fi
Kesto: n. 1 h
Ikäsuositus: 15, ei suositella herkimmille katsojille
Kieli: suomi

Työryhmä:
Ohjaus: Lee Lahikainen
Nukenrakennus: Tytti Marttila, Lee Lahikainen
Käsikirjoitus: Anu Kaaja, Lee Lahikainen
Puvustus: Pia Kalenius
Valot: Irene Lehtonen
Sävellys: Aino Venna
Graafinen suunnittelu: Jara Pohjonen
Lavalla: Reetta Moilanen, Anna Nekrassova, Riina Tikkanen
Tuotanto: Työryhmä, Aura of Puppets ja Turun Kaupunginteatteri

Osobnyak Theatre: GERDA’S ROOM (RU)

Andersenin ja Rilken tuotantoon perustuvan lyyrisen kauhutarinan Suomen ensi-ilta! Gerda’s Room imaisee katsojat H.C Andersenin kirjoittaman Lumikuningattareen maailman lumoavien äänien ja nukkien kautta. Tässä tarinassa

Lue lisää »

Cie Juste Après: MUE (FR)

Suomen kantaesitys! Mikä muokkaa meitä? Mikä meitä liikuttaa? Mikä meissä aiheuttaa tunteita? Jos kehomme on vain kehollinen kuori, väliaikainen koti, mitä tapahtuu kun elämä jättää sen?

Lue lisää »

Yellow Buoy: HANUMAN ADDICTION CYCLE (AU/CZ/FI)

Kansainvälisen yhteistuotannon Suomen ensi-ilta! Yellow Buoy Company tutkii uudessa esityksessään kesyttämätöntä mieltä, käyttäytymishäiriöiden ja mielenterveyden häiriöiden sekä läheisriippuvuuden käsitteitä. Esitys kuvaa ihmismieltä rajoitteineen ja kamppailuineen.

Lue lisää »
Close Menu
Top