Antti-Juhani Manninen: Naurettavuus

18.11.2023 Tampere

– Meitä iäti yhdistävä tekijä

Hyvin epätavallinen sketsishow kaukaa menneisyydestä ja tulevaisuudesta. Turkulaisen uuden nukketeatterin pieni ihme nyt ensi kertaa Tampereella!

Aikuisten nukketeatteria ja uutta esitystaidetta yhdistävä Naurettavuus pohjaa vahvasti keskiaikaiseen italialaiseen Pulcinella -käsinukkeperinteeseen, jonka keskiössä on pienen ihmisen puolta pitävä Pulcinella-hahmo: kansanmies, joka näkee vallitsevan yhteisön kipupisteet sekä ympäristön vaatimusten naurettavuuden – eikä epäröi ilmaista mielipidettään asiasta.

Naurettavuus on rytmikäs, nopeatempoinen ja hihityttävän absurdi tarkkuuden ja improvisaation rajamailla hoiperteleva sooloteos, joka tarkastelee ihmistä lämpimien ja lempeän koomisten linssien läpi..

Antti-Juhani Manninen on kansainvälisesti toimiva nukketeatteritaiteilija, äänisuunnittelija ja säveltäjä. Hänen teoksiaan on koettu esimerkiksi Oulun ja Turun kaupunginteattereissa, Tehdasteatterissa, Ruisrockissa, Slushissa, Mad House Helsingissä, Kiasmassa ja Helsingin juhlaviikoilla, sekä mm. Ateenassa, Pariisissa ja Roomassa.

TYÖRYHMÄ
Konsepti ja esiintyjä Antti-Juhani Manninen
Käsikirjoitus ja dramaturgia Antti-Juhani Manninen, Merja Pöyhönen
Valosuunnittelu Jarkko Forsman
Nukenrakennus-assistentti Heini Maaranen
Dramaturgia-assistentti Jaakko Lilja
Valokuvat Jussi Virkkumaa
Tuotanto Antti-Juhani Manninen, Turun Kaupunginteatteri, Aura of Puppets

Kieli: esitys on englanninkielinen ja osin sanaton esitys.
Kesto: 60 minuuttia
Ikäsuositus: aikuisille (K-13)

Naurettavuus riisuu teatterista kaiken turhan, kaiken valmiiksi pureskellun, tarinan sekä yksiselitteisyyden. Se ei kuitenkaan päästä irti viihdyttävyydestä, vapaudesta, eikä etenkään inhimillisyydestä. Naurettavuus on se, mikä meitä ihmisiä yhdistää. Sen vuoksi voimme suhtautua toisiimme ja vajaavuuksiimme lämmöllä ja ymmärtäen, jaetulla rakkaudella
Taiteilijatapaamisessa esityksen jälkeen keskustellaan nuken asemasta näyttämöteoksessa, nuken dramaturgisista merkityksistä ja mahdollisuuksista, sekä nukketeatterin ainutlaatuisista ominaispiirteistä.

Naurettavuus sai ensiesityksensä TIP-Festin avajaispäivänä 2.6.2022 Turun Kaupunginteatterin Sopukassa ja se vieraili toukokuussa 2023 myös kansainvälisillä Tallinn Treff -nukketeatterifestivaaleilla.

Esitys 18.11.2023 klo 17.00 Teatteri Telakalla, Tampereella

Kesto: 1h
Ikäsuositus: 13+
Kieli: englanti
Liput 14€ / 19€ / 28€ Tiketistä