Grus Grus Teatteri & Tehdas Teatteri: Full Measures

9.–11.5.2024, Turku I

Alati muuttuvassa ja kaoottisessa maailmassa tapahtuu kohtaaminen. Kaksikko liittoutuu mitatakseen, kartoittaakseen ja määrittääkseen ympäristönsä ja toisensa. Mittaamisesta on tullut välttämätön osa olemassaoloa. Mittaammeko elääksemme paremmin, vai ovatko roolit vaihtuneet – elämmekö enää vain mitataksemme entistä tehokkaammin?

Full Measures on trio nukketeatteritaiteilijalle, tanssijalle ja mittatikulle. Se on visuaalinen ja mittasuhteiltaan kunnianhimoinen tilinteko mittaamisen pakkomielteestä. Kansainvälisesti palkittu turkulaisensemble Falke-Lindgren-Nybom-Forsman yhdistää tässä teoksessa voimansa telavivilaisen ohjaajan Idit Hermanin kanssa. Epätavanomaisia tekniikoita hyödyntäen tekijät laajentavat jälleen esineteatterin rajoja ja mahdollisuuksia.

TYÖRYHMÄ
Konsepti, ohjaus ja esiintyminen: Ishmael Falke ja Sandrina Lindgren
Vieraileva ohjaaja: Idit Herman
Äänisuunnittelu: Niklas Nybom
Valosuunnittelu: Jarkko Forsman
Dramaturginen konsultointi: Ville Kurki
Assistentti: Sarah Bazire
Lavastus: työryhmä
Tuotanto: Tehdas Teatteri, Grus Grus Teatteri, Clipa Theater


Full Measures sai ensi-iltansa Turussa Tehdas Teatterilla 20.9.2019 ja on vieraillut Puolan Lodzissa Retroperspektywyssä vuonna 2023. Mittaa itsesi paikalle Tehdas teatterin lippukaupasta. Esitys on Tehdas Teatterin ja Grus Grus Teatterin yhteistuotanto ja osana Henkinen Lentokenttä -festivaalin ohjelmistoa.

Esitykset:

to 9.5. klo 20.00, Tehdas Teatteri
pe 10.5. klo 18.30, Tehdas Teatteri
la 11.5. klo 19.30, Tehdas Teatteri

Kieli: enimmäkseen sanaton, englanti
Kesto: n. 60min
Ikäsuositus: 12+
Liput: Tehdas Teatterista

Avainsana Full Measures -esityksen olemukseen on juuri mittaaminen; liikkeellä ollaan esityksen nimen mukaisesti täysin mitoin [– –] Falken ja Lindgrenin ruumiinkieli ja mimiikka on millintarkkaa, ilmaisuvoimaista ja taidokasta.

Jouko Grönholm, Turun Sanomat 22.9.2019
Kuva: Jussi Virkkumaa

”Mittatikku on lahjomaton millintarkuudessaan; siksi nerokasta on käyttää sitä hahmona – toimijana tämän tyyppisessä esineteatterissa. (…) Pelkästään Falken ja Lindgrenin taituruus näyttämöllä on kokemus; mikään ei saa mennä väärin, kaikki otteet, kaikki siirrot tulee suorittaa esityksen mittaaman ajan puitteissa. Asetelma on ajatuksia herättävä.” 

Ann-Christine Snickars, Åbo Underrättelser