Edunvalvonta

Aura of Puppets on Suomen suurin nukketeatteritaiteen verkosto ja edustammekin suurinta osaa koko kentän tekijöistä. Tehtävänämme on täten luonnollisesti pitää huolta nukketeatteritaiteen tekijöiden reiluista ja yhtenäisistä palkkauskäytännöistä. Pitämällä huolta yhteisistä sopimuskäytännöistä varmistamme jokaiselle taiteilijalle myös mahdollisuuden hyödyntää työterveyspalveluita sekä vakuutuksen työtapaturmien varalle.

Otamme myös kantaa ajankohtaisiin kulttuuripoliittisiin keskusteluihin esimerkiksi kirjoittamalla lehtiin mielipidekirjoituksia, osallistumalla kattojärjestöjemme kannanottoihin sekä omassa blogissammeAura of Puppets on Esitystaiteen keskuksen (Eskus) jäsen. AofP:n puheenjohtaja Antti-Juhani Manninen on suomalaisen esittävän taiteen vapaan kentän ammattiyhteistön palvelu- ja edunvalvonta järjestö Teatterikeskus ry:n hallituksen jäsen, toiminnanjohtaja Anni Sundbacka edustaa AofP:tä Turun vapaan kentän verkoston Taidekahvien vaikuttavuustyöryhmässä. Lisäksi olemme UNIMA Internationalin alajärjestön, nukketeatterin tiedotus- ja yhteistyöjärjestön UNIMA Finlandin jäsen. Tällä hetkellä Unima Finlandin hallituksen jäsenenä toimii AofP:n jäsen Merja Pöyhönen ja varajäsenenä hallituksessa sekä rahastonhoitajan vuoden 2021 loppuun toimii Anni Sundbacka.

Hinnoitteluapua

Aura of Puppetsin tuottajat auttavat sinua hinnoittelemaan työsi oikein, jotta saat jokaisesta työstä asianmukaisen palkkion sekä pidämme huolta siitä, että olet aina työskennellessäsi työterveyspalveluiden ja työtapaturmavakuutuksen piirissä. Ethän epäröi ottaa yhteyttä tuottajiin pohtiessasi sopimus-, palkka- tai työterveysasioita!

Materiaaleja ja lisätietoa:

Keikkahinnoittelun opas (tulossa)

Nukketeatteritaiteilijan yleiset palkkasuositukset (TEME ry)
Suositukset on laatinut TEMEn Nukketeatterikilta
Killan vetäjät ovat Roosa Halme ja Katja Kähkönen.
Yhteystiedot: roosa_halme@hotmail.com; tunteenpalo@gmail.com

 

TEKIJÄNOIKEUDET

 

Koulutuksen diat ovat ladattavissa täällä:
Tekijänoikeuskoulutus, elokuu 2021
Diat on laadittu jäsenkoulutusta varten ja sisäiseen käyttöön, ethän levitä niitä eteenpäin jäsenistön ulkopuolelle. Kiitos!