You are currently viewing Huoneiden kirjan kolikonheitto Olohuone 306,4km² -kaupunkitaidetapahtumassa 3.-5.6.2021

Huoneiden kirjan kolikonheitto Olohuone 306,4km² -kaupunkitaidetapahtumassa 3.-5.6.2021

  • Artikkelin kategoria:Ajankohtaista

Huoneiden kirja-suurteoksesta saa esimakua jo kesäkuussa, kun Kolikonheitto-teos jalkautuu Turun kaupunkikuvaan. Tule sinäkin, kuten kirjan tyttö, heittämään kolikkoa Olohuone 306,4km² -kaupunkitaidetapahtumassa Rettiginrinteessä 3.-5.6.2021! 

Kolikonheitto on koettavissa kahden teoksen rinnakkainasetelmana. Tule kysymyksen kanssa, teos vastaa sinulle omalla tavallaan. Kolikonheitto-teokseen voit osallistua yksin valitsemallasi hetkellä.

Tyttö kävelee tuulenpuhkomaan taloon, löytää vanhan taulukon, se ei ole kirjoitusta, vaan merkkejä. Hän ei tiedä, miten edetä talossa, siksi hän heittää hopeista kolikkoa.

Kolikonheitto on kaupunkikuvaan rakennettu installaatio: rakennelma, johon voit astua sisään. Kolikonheitto on etiäinen, omalakinen vuoto Huoneiden kirjan talosta, joka on TEHDAS Teatterin, Aura of Puppetsin ja Aurinkobaletin sekä lukuisten vapaan kentän taiteilijoiden yhteistuotantona toteuttama, elokuussa koettava, immersiivinen suurteos.

Kolikonheitto kutsuu sinua heittämään kolikkoa kuusi kertaa, ja piirtämään viivan jokaisella heitolla. Viivoista muodostuu yksi merkki, merkistä yksi runo.

Muutaman tunnin ajan joka päivä Kolikonheitto-teoksessa on läsnä kaksi hahmoa, hovimestari ja vanha taulukkoHovimestari kertoo sinulle kaiken tarvittavan ja vanha taulukko jakaa kanssasi tämän ainutkertaisen rituaalin teoksessa. Tule kysymyksen kanssa, teos vastaa sinulle omalla tavallaan. Kolikonheitto-teokseen voit osallistua valitsemallasi hetkellä, sillä silloin, kun se on tyhjä, saat heittää kolikkoa yksin.

Olohuone 306,4km² -kaupunkitaidefestivaali järjestetään tänä vuonna jo kuudettatoista kertaa! Se on kaikille avoin ja maksuton, eri taiteenaloja yhdistävä tapahtuma, joka tarjoaa mahdollisuuden kokea taidetta yllättävissä paikoissa ja tilanteissa. Vuoden 2021 Olohuone-festivaalin teema on KORKEAmatala. Olemme haastaneet taiteentekijät leikittelemään tällä vastakkain-, vierekkäin- tai rinnakkainasetelmalla oman tulkintansa mukaisesti. Korkeaa tai matalaa voi olla taide itsessään fyysisesti: se voi ulottua korkealle tai olla ulottumatta, ja sijaita korkealla tai matalalla kaupunkitilassa. Myös kynnys taiteelle voi olla korkea tai matala: kynnys taiteen tekemiselle, taiteen kohtaamiselle ja sen sisäistämiselle.

Kolikonheitto tapahtumana Facebookissa.

Huoneiden kirja ja Kolikonheitto pohjautuvat Saila Susiluodon Huoneiden kirja -proosarunoteokseen. Lue lisää: www.huoneidenkirja.fi