You are currently viewing Manillaan nousee kevään kunniaksi kaksipäiväinen koko perheen minifestivaali 29.-30.5.2021

Manillaan nousee kevään kunniaksi kaksipäiväinen koko perheen minifestivaali 29.-30.5.2021

  • Artikkelin kategoria:Ajankohtaista

Keväthumaus tuo esiin ilahduttavan kattauksen turkulaista nukketeatteria Manillan pihapiiriin. Kevättä juhliva tapahtuma järjestetään Aura of Puppetsin ja TEHDAS Teatterin yhteistyönä. Minifestivaali on syntynyt taiteilijoiden halusta ja tarpeesta mahdollistaa tekijöille ja yleisölle pieni, eläväinen taidekeidas keskelle Manillan vehreää kulttuuritehdasta pitkän talven jälkeen.

“Ajatus matalan kynnyksen minifestivaalista syntyi taiteilijoiden kohtaamisessa yhteisissä työskentelytiloissa Manillassa”, kertoo nukketeatteritaiteilija Pia Kalenius minitapahtuman merkityksestä ja syntyhetkistä.

“Tapahtuma on yhteinen hurraa-huuto ja osoitus sille, että elämä voittaa, ja uusia asioita ja taidetta päästään kokemaan – pienessä mittakaavassa jo tälläkin hetkellä. Tapahtuma myös tekee näkyväksi sitä, mitä taiteilijoiden takahuoneissa ja työtiloissa on tapahtunut koronasulun aikana. Toiminta ja luomistyö ei ole pysähtynyt, vaan taiteilijoiden työskentely on aktiivisesti jatkunut. Keväthumaus tuo perhe- ja lapsiyleisöille esille niitä versoja, joita taiteilijat ovat tämänkin kevään aikana luoneet. Haluamme myös taiteilijayhteisön voimin katsoa eteenpäin ja uskoa aikaan, jolloin taas pääsee luomaan yhteistä dialogia ja kohtaamisia yleisön kanssa.”

Ohjelmistossa nähdään kolme kevään tuoretta ensi-iltaa koko perheelle: Tehdas Teatterin ja Kuuman Ankanpoikasen hurmaavan värikäs Prinsessa Pikkiriikki, Tehdas Teatterin jännittävä etsintäseikkailu Hattujahti sekä Nordic Puppet Ambassadorsin tasapainoa ja arjen esineitä ihastuttavasti tarkasteleva, kaksikielinen R.

Lisäksi kokonaisuudessa on mukana avoin, non-stop -istutustyöpaja. Ulkopajassa voi istuttaa taimen itse koristeltuun ruukkuun kotiinviemisiksi tai osallistua pihapiirin vihertämiseen kevätistutusten keinoin. Tehdas Teatterin vintillä pääsee lauantaina kurkistamaan Niina Lindroosin leluteatteriesitys The Unmentionable-näyttämöinstallaatioon.

Sunnuntaina järjestetään Prinsessa Pikkiriikin, kirjailija Hannele Lampelan ja Taikakoira Makkaran pihapiknik.sekä Prinsessa Pikkiriikin, kirjailija Hannele Lampelan ja Taikakoira Makkaran pihapiknik. Istutustyöpaja sekä piknikik ovat maksuttomia. Piknikille on ennakkoilmoittautuminen. Kumpaankin on säävaraus.

Katso festivaalin tarkempi ohjelma ja lisätiedot täältä.