You are currently viewing TIP-Festin oheisohjelmistossa mielenkiintoisia keskusteluja, marraskuista iltaa valaiseva jättinukke sekä koppakuoriaisaiheinen näyttely!

TIP-Festin oheisohjelmistossa mielenkiintoisia keskusteluja, marraskuista iltaa valaiseva jättinukke sekä koppakuoriaisaiheinen näyttely!

  • Artikkelin kategoria:TIP-Fest 2022

Turussa 2.–6. marraskuuta juhlistavan TIP-Festin ohjelmistosta löytyy kotimaista kantaesitystä ja muita kiinnostavia esityksiä mutta myös maksutonta oheisohjelmaa.

Elinan kanssa yksillä-keskustelut
Festivaaleilla jo aiempina vuosina tutuksi tulleet keskustelut käydään Tehdas teatterin lämpiössä.

Nukketeatteritaiteilija Elina Lajusen emännöimissä tilaisuuksissa nautitaan taiteilijan lempijuomaa ja annetaan keskustelun soida ja soljua, svengata rytmikkäästi nukketeatteritaiteilijan olemassaolossa, elämässä ja itse nukketeatteritaiteessa tietenkin.

to 3.11. klo 21:00
Keskustelemassa Tea for Two esityksen esiintyjät Perrine Ferrafiat ja Mila Nirhamo sekä Naurettavuus-soolon Antti-Juhani Manninen

la 5.11. klo 19:00
Keskustelemassa Voyager-esityksen ohjaaja Jenni Rutanen sekä Näkymätön-esityksen käsikirjoittaja ja esiintyjä Pauliina Vesslin

Be My Querelle -keskustelu 2.11. klo 20.00
Esityksen englanninkielisen ensi-illan jälkeen esityksen konseptista vastaava ja esiintyjä Timo Väntsi ja kulttuurihistorian tutkija Tom Linkinen keskustelevat queer-teemoista teatterin lavalla. Keskustelu heti esityksen jälkeen Åbo Svenska teaterin Studio-lavan lämpiössä, käyntiosoite Eerikink. 13.

Be My Querelle -esityksen tiedot.

Pia Kalenius & Aura of Puppets: Varpunen

Ilahduttava Varpunen lennähtää Manillan sisäpihalle tervehtimään festivaalivieraita lauantain päätteeksi noin klo 21. Varpunen on suurikokoinen lyhtynukke ja liikkuva installaatio, joka liitää yleisön päiden yllä. Jättinukke on myös elegia niin tutulle, mutta uhanalaiselle varpuselle, hienovireinen kannanotto luonnon monimuotoisuuden puolesta.

Varpunen tuo mukanaan marraskuun pimeään iltaan toivoa, taianomaisuutta ja kauneutta.

Beetles life -hankkeen näyttely

Näyttely Viinatehtaalla: Korpikolvan matkassa

Festivaalin aikana voi myös tutustua hanalaisten hyönteisten elämään. Korpikolvan ja punahärön matkaan päästään nukketeatteritaiteilija Tytti Marttilan luomien kovakuoriaishahmojen avulla. 🪳🪲Näyttelyssä on esillä Marttilan valmistamia kovakuoriaisasusteita sekä kuvia hyönteispuvuista. Kuvat on ottanut valokuvaaja Saara-Maija Nevalainen-Kiiskilä.

Valokuva- ja hahmonäyttely Manillan Vanhalla Viinatehtaalla TIP-Festin 2022 ajan ja näyttelyyn on vapaa pääsy!

Näyttely on osa Metsähallituksen Luontopalveluiden vetämää Beetles Life -hanketta, jossa Humanistinen ammattikorkeakoulu on toteuttanut luontokasvatustoimintaa lapsille ja nuorille.
Näyttely on auki: ke 2.11. klo 17-19
to 3.11. klo 17-20
pe 4.11. klo 17-19
la 5.11. suljettu
su 6.11. klo 10-15
Sunnuntaina ohjelmaa perheille mm. ötökkösuunnistusta ja Luonnonsuojelupuun askartelua.

Festivaaliklubi perjantaina 4.11. klo 21 alkaen

iltaklubilla juhlitaan 10–vuotiasta nukketeatteriverkosto Aura of Puppetsia: luvassa kakkua, ilmapalloja ja synttäriohjelmaa! Tunnelmallisen Tehdas teatterin aulan miljöössä nautitaan myös musiikista.

Klubilla nähdään myös syyskuussa suuria yleisöjä ilahduttanut Vanhojen nukkien catwalk! 

Kaikki he, joita olet kaivannut: Limakalvotyyppi! Horatia! Mursu! Ja käsittämättömän monta muuta yleisön suosikkia! 

Aura of Puppets juhlii kymmenvuotista taipalettaan järjestämällä jo toisen Wanhojen nukkejen Catwalkin. Mukana on nukkeja verkoston esihistorian hämäristä aivan nykypäivään asti – tule bongaamaan oma suosikkisi rampilta ja kuulemaan meheviä tarinoita esitysten sisuksista ja ympäristöistä. Nukettajina ja juontajina verkoston ikiomia säkenöiviä taiteilijoita!