You are currently viewing Nukketeatteria suoraan olohuoneeseen! Aura of Puppets yhdisti voimansa tilausohjelmien myyntiä digitalisoivan Giglen kanssa

Nukketeatteria suoraan olohuoneeseen! Aura of Puppets yhdisti voimansa tilausohjelmien myyntiä digitalisoivan Giglen kanssa

  • Artikkelin kategoria:Ajankohtaista

Suomen suurin nukketeatteriammattilaisten verkosto Aura of Puppets välittää agentuurinsa kautta nukketeatteritaiteilijoiden esityksiä ja osaamista erilaisiin tilaisuuksiin. Yhteistyö Giglen kanssa alkoi tarpeesta helpottaa tilaamista ja halusta madaltaa ostamisen kynnystä. Giglen työkalujen avulla nukketeatteriverkoston jäsenten tilausesitykset voidaan paketoida ostovalmiiksi kokonaisuuksiksi ja laittaa houkuttelevasti myyntiin Aura of Puppetsin omille sivuille.. 

Elämysten kuluttaminen ja arvostus on jo vuosia ollut nousussa ja tämä näkyy myös erilaisten ohjelmapalveluiden tarjonnan kasvuna. Myös nukketeatterille on kysyntää ja ohjelmapalveluiden myyntiin liittyvää teknologiaa digitalisoiva suomalainen Gigle on Aura of Puppetsille oiva kumppani tuotteistamiseen sekä verkossa tapahtuvan myynnin kehittämiseen.

Keskittäminen edesauttaa Freelance-taiteilijoiden keikkamyyntiä

Lähes kaikki taiteilijajäsenemme työskentelevät freelancereina, joten verkoston rakenteita kaivataan erityisesti keikkailevien esitysten myynnin mahdollistamiseksi. Esitykset ja sisällöt ovat keskenään myös hyvin erilaisia, ja Giglen kanssa tehtävä yhteistyö helpottaa verkoston jäsenten keikkamyyntiä erityisesti valmiille, jo hieman kiertäneille sekä helposti paketoitaville esityksille.

Paljonko semmoinen nukketeatteriesitys sitten maksaa? on kysymys, jota kuulemme usein ja johon on aiemmin ollut vaikea antaa vastausta suoralta kädeltä, sillä esityksen hintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten esimerkiksi esityskerrat, esiintyjien määrä sekä matkakulut. Nyt käyttöön otettava Giglen kehittämä digiratkaisu mahdollistaa hinnan ja saatavuuden näyttämisen asiakkaalle avoimesti tilauksen yhteydessä. 

“Ensimmäisiksi Giglen kautta myytäviksi esityksiksi valikoitui sekä lapsille että aikuisille suunnattuja, aiemmin ahkerasti kiertäneitä ja kompakteja esityksiä. Lisäksi valikoimassa ovat suuremmalle yleisölle kenties jo tunnetuksi tulleet jättinuket, kuten Beluga-valas ja Varpunen.” Aura of Puppetsin nukketeatteriagentti Sanna Soni kertoo.

Jättinukke Beluga on nyt tilattavissa Giglen kautta
Kuva: Jesper Dolgov

“Aura of Puppetsilla on tällä hetkellä 70 jäsentaiteilijaa verkostonsa riveissä ja mukaan mahtuu todella erilaisia esityksiä ja esimerkiksi työpajoja. Olemme verkostossa todella innoissamme Giglen ja Aura of Puppetsin yhteistyöstä, jonka avulla pystymme tarjoamaan nukketeatteria myös arkipäiväisiin tilanteisiin ja lähemmäs katsojia! Nukketeatteri kuten mikä tahansa teatteri elää vuorovaikutuksesta ja ensimmäistä kertaa esitysten ostaminen on kirjaimellisesti vain muutaman klikkauksen päässä!” Soni iloitsee.

Helpompi tapa ostaa esityksiä muutamalla klikkauksella

Giglen myötä asiakas saa heti tietoonsa esityksen saatavuuden kalenterista ja digitaalinen myyntialusta laskee automaattisesti sekä läpinäkyvästi myös matkakulut mukaan esityksen hintaan. Maksuun ja yhteydenottoon on useita vaihtoehtoja, mikä mahdollistaa palvelua laajemmalle asiakasjoukolle yrityksistä aina yksittäisiin kuluttajiin. Verkosto on pyrkinyt jo vuosien ajan välittämään laadukasta nukketeatteria, joten asiakkaat voivat myös uuden alustan kautta luottaa siihen, että heidän tilaamansa esitykset ovat korkeatasoisia. 

“Olen jo vuosia ihaillut Aura of Puppetsin toimintaa”, sanoo Giglen toimitusjohtaja ja perustaja Inkeri Borgman. “Aura of Puppets vie nukketeatteria alana rohkeasti eteenpäin niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Nukketeatterihan on mitä mainiointa ohjelmaa lastenjuhlista yritystapahtumiin ja nyt vielä helpommin saatavana kuin koskaan. On hienoa päästä aloittamaan yhteistyö!”

Kuusi Aura of Puppetsin välittämää esitystä on tarjolla Giglen kautta 14.2.2023 alkaen. Yhteistyötä kehitetään jatkuvasti ja uusia esityksiä lisätään saataville kevään aikana. Esitykset löytyvät täältä.

Gigle

Gigle on vuonna 2016 perustettu teknologia- ja elämysalan yritys, joka digitalisoi ohjelmapalveluiden myyntiin ja ostamiseen liittyviä prosesseja. Gigle kehittää laadukasta työkalua sekä artisteille, luovan alan yhteisöille että välittäjätoimijoille oman työn tehostamiseen. 

Giglen teknologia on integroitavissa saumattomasti kenen tahansa ohjelmapalveluita välittävän toimijan tai artistin sivustolle. Giglen työkaluilla live- ja online-elämykset ovat helposti paketoitavissa ja ostettavissa muutamalla klikkauksella oman sivuston kautta. Yrityksen asiakkaisiin kuuluvat mm. Improvisaatioteatteri Stella Polaris ja Uuden sirkuksen keskus Cirko. 

Yritys tekee elämysten ja ohjelman varauksesta tilaisuuteen yhtä helppoa ja helposti lähestyttävää kuin pizzan tilaamisesta. Giglen tavoitteena onkin ostamisen kynnyksen madaltaminen ja sitä kautta kulttuuri- ja elämysalan palveluiden kysynnän kasvattaminen.

Lisätietoja: https://gigle.shop