Dark Matters TIP-fest 2020
Riina Tikkanen: Dark Matters (2019), Kuva: Maija Kurki

TIP-FEST 2020

Kansainvälinen nukketeatteritaiteen festivaali TIP-Fest  järjestetään Turussa 4.-8.11.2020
Huom! Seuraamme tarkasti kansainvälistä pandemiatilannetta sekä viranomaisten ohjeistuksia ja tiedotamme mahdollista muutoksista tarvittaessa.

TIP-Fest: LIGHT Edition

Vuoden 2020 TIP-Festin teemana on LIGHT – valo sekä keveys. Valo luo varjoja, sävyjä ja syvyyksiä ja paljastaa pimeitä, piilossa olevia kohtia ja aiheita. Taide voi sytyttää kokijassaan sisäisen oivalluksen, valon ja keveyden tunteen.

Light-teema näkyy festivaaliesitysten aiheissa, rakenteissa, materiaaleissa, nukeissa ja lähestymistavoissa. Valo tuo hahmot ja muodot näkyviksi ja se voi piilottaa ne. Festivaalilla nähdään esityksiä, joiden olemassaolo olisi kokonaan mahdotonta ilman valoa. Festivaaliohjelmiston esityksissä projisoinnit luovat tiloja, materiaalit heijastavat valoa ja nuket toimivat valonlähteinä.

Runsaan ohjelmiston ja keskustelujen myötä festivaali luo tilaa kohtaamisille, taiteen kokemiselle ja taiteesta puhumiselle. Lisäksi tänä vuonna TIP-Fest tuo yhteen nukketeatterin sekä valosuunnittelun ammattilaiset valon dramaturgiaa käsittelevän seminaarin muodossa. Festivaalin aikaan järjestetään myös nukketeatterin intensiivikurssi esittävän taiteen ammattilaisille, joka pureutuu erityisesti nukketeatterilliseen ajatteluun, nukkien rakentamiseen ja nukeilla näyttelemiseen. 

Lisätiedot ja ohjelma julkaistaan alkusyksyllä 2020! Seuraa TIP-Fest uutisia myös Aura of Puppetsin Facebook-sivulla!
Nukketeatterin intensiivikurssin ilmoittautuminen on jo käynnissä, ilmoittautumiset Holvissa 31.7. mennessä.

TIP-Fest -uutisia

TIP-Fest etsii tuotantoharjoittelijoita

Turku International Puppetry Festival TIP-Fest etsii riveihinsä kahta tuotannon harjoittelijaa. TIP-Fest on vuosittain marraskuussa järjestettävä visuaalisen teatterin ja nukketeatterin festivaali, jonka järjestäjänä toimii nukketeatteriverkosto Aura

Lue lisää »

Yhteystiedot:

Festivaalia tuottaa Aura of Puppets ry 
TIP-Festin taiteelliset johtajat ovat Roosa Halme, Anna Nekrassova ja Outi Sippola,

Yhteystiedot: 
Tuotanto: Sanna Soni,
Tiedustelut:

Festivaalia tukemassa:
Pääyhteistyökumppanit Pro Manillasäätiö, TEHDAS Teatteri
Taiteen edistämiskeskus, Turun kaupunki, Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahasto, Turun Teatterisäätiö, Opetus- ja kulttuuriministeriö

Kuva: Riina Tikkanen: Dark Matters, kuva Maija Kurki