Ajankohtaista

Kalenteri

Missing Amelia Earhart

20.4.–14.7.2018 Kuuma Ankanpoikanen

Merja Pöyhösen nykynukketeatterillinen sooloteos piirtää omalaatuisen henkilökuvan tekijänsä omasta kaksoisolennosta.

13+ / TEHDAS Teatteri, Turku, KoKo Teatteri, Helsinki, Mukamas -festivaali, Hällä-näyttämö, Tampere, Muhasaaren teatteri, Savonlinna / Tilattavissa olevat esitykset

Uutiset

NUKKENÄYTTELY – kurkistus Aura of Puppetsin tekijöiden nukketeatterimaailmaan


Aura of Puppets -nukketeatteritaiteilijaverkosto toteuttaa Vanhalla Suurtorilla sijaitsevassa Brinkkalan galleriassa NUKKENÄYTTELY – kurkistus Aura of Puppetsin tekijöiden nukketeatterimaailmaan -kokonaisuuden. Näyttely on esillä 25.5.-8.7.2018.

Näyttelyssä nähdään kokoelma nukkeja Aura of Puppetsin jäsentaiteilijoiden teoksista vuosien varrelta. Tarkoituksena on erityisesti nostaa valokeilaan nukenrakentajien ammattitaitoa sekä nukketeatterin materiaalisen maailman monipuolisuutta.

Aura of Puppets on 56 ammattinukketeatteritaiteilijasta koostuva verkosto, joka edistää nukketeatterin asemaa valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. Jäsenistöön kuuluu merkittävimpiä tekijöitä suomalaisen nykynukketeatterin kentältä. Verkosto on palkittu mm. näyttämötaiteen valtionpalkinnolla ja Kritiikin kannuksilla.

NUKKENÄYTTELY – kurkistus Aura of Puppetsin tekijöiden nukketeatterimaailmaan
Avajaiset torstaina 24.5. klo 17-19

Brinkkalan Galleria
Vanha Suurtori 3, 20500 Turku

Näyttely esillä 25.5.-8.7.2018
Avoinna ti–su 10–18
Vapaa pääsy

Näyttelytyöryhmä: Heini Maaranen, Lee Lahikainen, Pia Kalenius, Anni Sundbacka

Aura of Puppets -verkoston uusi toiminnanjohtaja valittu!

Aura of Puppets -nukketeatteritaiteilijaverkoston toiminnanjohtajana aloittaa 3.4.2018 nykytaiteen tuottaja, FM Anni Sundbacka. Sundbacka on toiminut vapaana tuottajana nykyesityksen ja -teatterin parissa kotimaisissa ja kansainvälisissä projekteissa, sekä New Performance Turku Festivalin toiminnanjohtajana ja vastaavana tuottajana.

Aura of Puppetsin kevät jatkuu nousujohteisena, kun turkulainen nukketeatteri levittäytyy Helsinkiin ensi viikolla. Nykynukketeatterin minifestivaali Oh My Puppets! järjestetään 12.-14.4.2018 jo toista kertaa. Cirko – Uuden sirkuksen keskus täyttyy nukketeatterin monista muodoista, kun Aura of Puppets tuo helsinkiläisyleisön nähtäväksi tämän hetken kiinnostavimpia esityksiä.

”Festivaalin laadukas ohjelma osoittaa miten monipuolinen nykynukketeatterin tarjonta on sekä sisältöjen että yleisöjensä osalta”, Aura of Puppets -verkoston tuore toiminnanjohtaja Anni Sundbacka toteaa. ”Tavoitteena on erityisesti esitellä Turussa kiitellyn vastaanoton saaneita esityksiä ja nukketeatteritapauksia myös uusille, laajemmille yleisöille.”

Oh My Puppets! – nykynukketeatterin minifestivaali
12.-14.4.2018

Cirko – Uuden sirkuksen keskus, Suvilahti, Helsinki
Koko ohjelmisto ja aikataulu: www.auraofpuppets.com/ohmypuppets
Liput nyt myynnissä: https://www.tiketti.fi/Oh-My-Puppets-Cirko-Helsinki-lippuja/53195

Uutisarkisto